23 septembrie 2023

TR News

Stiri din Teleorman

Elevii din județul Teleorman se reîntorc în bănci după vacanța mare

Noul an școlar începe cu emoții atât pentru cei mai mici care pășesc pentru prima dată pragul școlii, cât și pentru elevii mai mari, dornici sa își revadă colegii și profesorii.

În majoritatea unităților de învățământ din Teleorman, deschiderea anului școlar se află încă sub semnul pandemiei. Fiecare școală a ținut cont de normele igienice necesare bunei desfășurări a activităților didactice și de regulile de distanțare recomandate.

Festivitățile de deschidere a noului an școlar s-au desfășurat în aer liber, cu purtarea obligatorie a măștii de protecție și cu menținerea distanțării între participanți.

Elevii mai mici, în special cei din clasele pregătitoare și cei din ciclul primar au putut fi însoțiți de părinți. Unele instituții de învățământ au stabilit ca festivitatea de deschidere a noului an școlar pentru ciclul gimnazial să se desfășoare în jurul orei 13 pentru a evita aglomerația.

Atât elevii cât și profesorii speră ca acest an școlar sa se readucă normalitatea în sălile de clasă, iar activitățile didactice să poată fi realizate cu prezența fizică.

La festivitățile de deshidere au luat pare și oficialiățile județene. Subprefectul Marinela Voicu s-a aflat alături de elevii și cadrele didactice de la Școala din comuna Băbăița.

Și directorul DSP Teleorman, Stelică Cristea a participat la deschiderea școlilor și a încercat să-i convingă pe părinții elevilor cu vârsta de peste 12 ani să-și vaccineze copiii.

Elevii din comuna Beuca încep școala în regim online

Elevii din comuna Beuca din județul Teleorman încep școala în format online. Decizia a fost luată în urma creșterii numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Comuna Beuca din județul Teleorman a ajuns astăzi, cu doar două zile înaintea începerii noului an școlar, la o rată de incidență de 6,56 de cazuri de Covid-19 la mia de locuitori.
Acest lucru înseamnă că o parte dintre elevi vor sta acasă, în prima zi de școală. Potrivit unei decizii a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, unitățile de învățământ de pe raza comunei Beuca vor funcționa după scenariul 2 care înseamnă:
a) participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și a elevilor din învățământul special, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție;
b) Participarea zilnică, în sistem on-line, a tuturor elevilor, cu excepția celor din învățământul special.
Celelalte unități de învățământ din județul Teleorman vor funcționa conform scenariului 1, care înseamnă:
a) participarea zilnică, cu prezență fizică a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

Festiviăți de deschidere în județul Teleorman

Alexandria

Școala Gimnazială nr. 7

Școala Gimnazială Mihai Viteazu

Băbăița

Blejești

Clasa Pregătitoare, Școala Blejești – Înv. Rodica Stan

Botoroaga

Ștorobăneasa

Școala Gimnazială Vasile Racottă, Ștorobăneasa. Se învață în două schimburi și are 224 elevi și 46 preșcolari. La deschidere a participat și primarul localității, Ioana Magereanu.

 

Structura anului școlar 2021-2022

Anul școlar 2021-2022 va avea 34 de săptămâni, va fi împărțit în două semestre și se va încheia, oficial, pe 11 iunie 2022.

Semestrul I: 14 săptămâni de cursuri, dispuse în intervalul 13 septembrie 2021 – 22 decembrie 2021.

Semestrul al II-lea: 20 săptămâni de cursuri, dispuse în intervalul 10 ianuarie 2022 – 10 iunie 2022, cu includerea programului „Școala Altfel”, în perioada 8 – 14 aprilie, interval în care se pot organiza fazele naționale ale olimpiadelor școlare.

Patru vacanțe

25 – 31 octombrie 2021: vacanță pentru învățământ preșcolar și primar;
23 decembrie 2021 – 9 ianuarie 2022: vacanța de iarnă;
15 aprilie 2022 – 1 mai 2022: vacanța de primăvară;
11 iunie 2022 – până la data din septembrie 2022 la care vor începe cursurile anului școlar 2022 – 2023, vacanța de vară.

Pentru clasele terminale din învățământul liceal (clasa a XII-a zi, clasa a XIII-a seral și frecvență redusă), anul școlar are 32 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 27 mai 2022.

Pentru clasele a VIII-a, anul școlar are 33 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 3 iunie 2022, în timp ce pentru clasele din învățământul liceal – filiera tehnologică (exceptând clasele terminale anterior menționate), respectiv pentru clasele din învățământul profesional, anul școlar are 37 de săptămâni de cursuri.