19 septembrie 2021

TR News

Stiri din Teleorman

Aglomerație la punctele de frontieră spre Bugaria! Județul Teleorman este o variantă mai rapidă

Este aglomerație în vama Giurgiu și Vama Veche, pe sensul de ieșire din țară. Din fericire cei care nu vor să aștepte ore întregi pot alege una dintre cele două variante din județul Teleorman, Zimnicea sau Turnu Măgurele .

Încă de miercuri dimineață s-au format cozi de câțiva kilometri la punctul de trecere de la Vama Veche, asta pentru noile reguli de călătorie impuse de Bulgaria au intrat în vigoare.

Cetăţenilor români le este permisă intrarea pe teritoriul Bulgariei numai prin puncte de trecere a frontierei unde se află personal medical bulgar. Astfel, din România se poate intra pe teritoriul statului vecin, prin: P.T.F. Giurgiu – Ruse, judeţul Giurgiu; P.T.F. Calafat – Vidin, judeţul Dolj; P.T.F. Bechet – Oriahovo, judeţul Dolj; P.T.F. Turnu Măgurele – P.T.F. Somovit-Nikopol, judeţul Teleorman; P.T.F. Vama Veche – Durankulak, judeţul Constanţa.

Prin P.T.F. Ostrov – Silistra, judeţul Călăraşi, P.T.F. Zimnicea – Svishtov și P.T.F. Negru Vodă – Kardam, judeţul Constanţa se permite intrarea persoanelor care tranzitează teritoriul R. Bulgaria, în cazurile în care se poate garanta părăsirea imediată a teritoriului țării.

Noi reguli de intrare în Bulgaria

Românii pot intra doar prin punctele unde este personal medical și doar cu certificat COVID digital UE valid pentru vaccinare, trecere prin boală sau test.

Autoritățile de frontieră bulgare au informat Inspectoratul General al Poliției de Frontieră Române, prin Punctul Comun de Contact Giurgiu, că autorităţile bulgare au emis noi reglementări privind condiţiile de călătorie în Republica Bulgaria, aplicabile începând cu 1 septembrie 2021, ora 00.00.

Astfel, România intră în zona verde, conform autorităţilor bulgare, iar persoanelor care sosesc din zona verde li se permite intrarea pe teritoriul R. Bulgaria odată cu prezentarea unui certificat COVID digital UE valid pentru vaccinare, trecere prin boală sau test efectuat sau a unui document similar care conține aceleași date ca și Certificatul digital COVID al UE.

Între categoriile speciale de persoane exceptate de la cerința prezentării de documente COVID la intrarea în Republica Bulgaria se află persoanele care tranzitează teritoriul Republicii Bulgaria, în cazul în care se garantează părăsirea imediată a teritoriului acestui stat și copiii cu vârsta de până la 12 ani.