23 ianuarie 2022

TR News

Stiri din Teleorman

Accident aviatic pe raza localității Blejești! 10 pasageri au fost răniți

Un accident aviatic a avut loc pe raza județului Teleorman. La bordul avionului de mici dimensiuni erau 10 pasageri. Acesta este scenariul unui exercițiu pus la cale de reprezentanții Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „A.D. Ghica” al judeţului Teleorman. Totul s-a întâmplat în pădurea de pe raza localității Blejești.

Potrivit pompierilor, situația tactică generală a presupus prăbușirea unui avion de mici dimensiuni care avea la bord un număr 10 pasageri, accidentul fiind anunțat de către unul dintre supraviețuitori prin apelarea numărului unic pentru situații de urgență 112, acesta precizând că mai multe persoane sunt încarcerate, cu răni grave, iar la nivelul motoarelor se manifestă un incendiu, cu pericol de explozie.

Având în vedere numărul victimelor și posibilitatea de creștere a efectelor situației de urgență, pentru gestionarea misiunii de răspuns la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție, care presupune alocare de resurse umane și mijloace de intervenție suplimentare, astfel încât operațiunile de salvare să fie derulate în cel mai eficient mod posibil, iar în cadrul spitalelor din Videle și Alexandria autoritățile responsabile au pus în aplicare Planul Alb, cu scopul asigurării măsurilor necesare pentru preluarea victimelor și acordarea asistenței medicale de specialitate.

La fața locului s-au deplasat echipajele de intervenție din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Teleorman, Serviciului de Ambulanță Județean, Inspectoratului de Poliție, Inspectoratului de Jandarmi, Direcției de Sănătate Publică, Serviciului de Telecomunicații Speciale, Ocolului Silvic, Gărzii Naționale de Mediu, membrii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență din Blejești și Videle, reprezentanți ai Comitetelor Local pentru Situații de Urgență din cele două localități, precum și cei din cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Teleorman.

În cadrul acestui exercițiu s-au urmărit verificarea capacității de reacție a componentelor subsistemului local și județean de management al situațiilor de urgență pentru conducerea acțiunilor de limitare și înlăturare a efectelor unui accident aviatic, verificarea modului de punere în aplicare a Planului operațional de intervenție în caz de accident de aviație civilă, a Planului Roșu, a Procedurii privind managementul informațiilor și coordonarea resurselor în cazul intervențiilor în caz de accident de aviație civilă şi a Planului Alb la Spitalul Județean din Alexandria şi la Spitalul Orășenesc Videle.