30 octombrie 2020

TR News

Stiri din Teleorman

Direcția pentru Protecția Copilului face angajări.

Protecția Copilului Teleorman, din nou în atenția DNA

Scandalurile nu s-au încheiat la Protecția Copilului Teleorman. Un director al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (D.G.A.S.P.C.) Teleorman a intrat în vizorul procurorilor DNA. Aceasta este acuzată de săvârșirea infracțiunii de fals intelectual.

Directorul de la Protecției Copilului Teleorman și-a încălcat atribuțiile de serviciu

Mai exact, potrivit rechizitoriului, Rodica Miloș și-a încălcat cu știință atribuțiile de serviciu. În calitate de director, aceasta a semnat un raport de evaluare a performanțelor profesionale, pentru perioada 01 ianuarie 2011 – 31 decembrie 2011, ale angajatei Botorogeanu Adriana. Totul, în condițiile în care cunoștea că raportul respectiv conține mențiuni fictive, apreciind activitatea angajatei ca fiind foarte bună.

”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de Combatere a Infracțiunilor Asimilate Infracțiunilor de Corupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatei MILOȘ (fostă OGRINJA, fostă DRĂGHICI) RODICA, director în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (D.G.A.S.P.C.) Teleorman, cu privire la săvârșirea infracțiunii de fals intelectual”, anunță DNA, într-un comunicat de presă remis astăzi.

Angajata cu ”succese în muncă” nu se prezenta, de fapt, la serviciu

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: În perioada 29.07.2005 – 06.07.2006, inculpata Miloș (fostă Ogrinja, fostă Drăghici) Rodica, în calitate de director în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman, prin încălcarea cu știință a atribuțiilor de serviciu, a semnat un raport de evaluare a performanțelor profesionale, pentru perioada 01 ianuarie 2011 – 31 decembrie 2011, ale angajatei Botorogeanu Adriana, în condițiile în care cunoștea că acesta conține mențiuni fictive, apreciind activitatea acesteia din urmă ca fiind foarte bună.

Acest lucru s-a întâmplat în condițiile în care inculpata cunoștea faptul că Botorogeanu Adriana, angajat al D.G.A.S.P.C. Teleorman nu s-a prezentat la serviciu și nu a respectat prevederile contractului individual de muncă și fișele postului.

”Amintim că, anterior, Miloș (fostă Ogrinja, fostă Drăghici) Rodica și Botorogeanu Adriana au fost trimise în judecată de procurorii anticorupție (comunicat nr. 1026/VIII/315 iulie 2016).”, se arată într-o informare de presă a procurorilor DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Teleorman.

Un alt director al Protecției Copilului, reținut de procurorii DNA

În luna august a anului 2014, fostul director de la acea vreme, Floarea Alesu a fost reținută de procurorii DNA pentru trafic de influență. Ea ar fi cerut și primit bani și alte foloase pentru a interveni pentru angajarea unei persoane pe funcția de inspector în cadrul instituției pe care o conducea. Mama persoanei respective a fost audiată de procurori și a spus că. în perioada februarie-martie a anului 2014, i-a dat directoarei Floarea Alesu suma de 10.000 lei și un lănțișor de aur cu pandantiv, evaluat la circa 750 lei, pentru ca fiica sa să se bucure de bunăvoința examinatorilor, atât la proba scrisă, cât și la interviu. S-a mai stabilit, în urma anchetei procurorilor, că și în anul 2013, Floarea Alesu a mai primit 500 de lei de la o persoană pentru ca aceasta să obțină un aviz favorabil de la subordonații săi, pentru obținerea unei pensii de handicap.