29 martie 2024

TR News

Stiri din Teleorman

Proiect futuristic pentru modernizarea centrului Alexandriei

Reședința județului Teleorman își schimbă înfățișarea. Centrul pietonal din Alexandria se modernizează. Proiectul este unul ambițios, iar la final ar trebui să arate ca în filmele din viitor.

Veste bună pentru locuitorii municipiului Alexandria. După mai multe amânări, a fost semnat în cele din urmă contractul pentru lucrările de modernizare a centrului pietonal. ”Cel mai așteptat și necesar obiectiv de investiții pentru care am lucrat alături de echipa din primărie mai mulți ani și am obținut finanțare europeană a intrat în linie dreaptă – am semnat contractul pentru execuția lucrărilor”, spune primarul Alexandriei, victor Drăgușin.

Plăcile de marmură rupte și învechite vor fi înlocuite cu granit și vor fi realizați parapeți din beton armat pentru delimitarea unor alveole, cu funcție de zonă de odihnă. Se vor monta noi băncuțe, copacii și toată vegetația va fi toaletată, dar și plantată vegetație cu talie joasă, medie și înaltă, rezistentă la noxe. De asemenea, vor fi amenajate spații verzi și realizarea de amenajări florale.

Vom avea și trei fântâni arteziene: fântână arteziană încastrată în paviment, fântână arteziană cu bazin de apă și fântână arteziană muzicală cu jocuri de apă și lumini.

Zona de odihnă va fi dinbeton cu forme organice. Băncile tot din beton cu șezut din lemn. În aceeași zonă vor fi montate cișmele, suporturi pentru biciclete, coșuri de gunoi din oțel cu placaj de lemn pentru colectare selectivă și grătare metalice din fontă.

Nu în ultimul rând vor fi mai multe pergole din lemn, dar va exista și o zonă cu bănci inteligente cu panouri fotovoltaice și diferite opțiuni.

Pentru persoanele cu dizabilități vor fi amplasate căi de deplasare tactile – vizuale – dale tactile, dar și plăcuţele şi indicatoarele pentru accesibilizare prin marcare tactilă pentru nevăzători şi ambliopi – plăcute Braille sau elemente de informare acustică – clopoței de vânt.