7 decembrie 2022

TR News

Stiri din Teleorman

”Master-chef” în prepararea cozonacului și a pascăi este Maria Păscuț

”Master-chef”-ul alexăndrinean în prepararea cozonacului și a pascăi a fost desemnată, Maria Păscuț. 23 de gospodine alexăndrene s-au întrecut pentru titlul de “maestru bucătar” în prepararea celui mai bun cozonac de casă şi cea mai bună pască.

Cele mai iscusite gospodine alexăndrene în prepararea cozonacului şi a pascăi au fost premiaţi în cadrul ediţiei concursului „Cel mai bun cozonac de casă” şi “Cea mai bună pască”. 15 de gospodine s-au înscris în concursul pentru cel mai bun cozonac de casă, iar 8 concurenţi au luptat pentru a obţine premiul pentru cea mai bună pască. Concurenţii trebuiau să aibă domiciliul în Alexandria, iar produsul înscris în concurs să fie obligatoriu preparat în casă.

Jurizarea produselor a căzut în sarcina unor specialiști în industria alimentară, format din profesori de la Liceul Nicolae Bălcescu și Liceul Tehnologic nr. 1. Criteriile după care s-a realizat jurizarea au fost următoarele: aspectul exterior și interior al produselor din concurs, miros și, cel mai important gustul produselor, care au făcut deliciul tuturor celor prezenți la acest eveniment. Aceștia au punctat aspectul exterior, aspectul cojii, aspectul produsului în secţiune, mirosul şi gustul fiecărui produs.

După mai bine de 2 ore de degustat s-a dat şi verdictul: premiul I la categoria ”cea mai bună pască” a revenit Mariei Păscuț, iar ”cel mai bun cozonac” a fost făcut tot de mâinile iscusite ale doamnei.

Podiumul la categoria ”pască” a fost completat de Priminescu Angela, locul secund și Bățăuș Valentina, locul al III-lea. De cealaltă parte, în ceea ce privește cozonacul, locul II la această categorie a revenit Ecaterinei Câmpeanu și locul III doamnei Peța Virginica.

Primăria Alexandria a acordat premii pentru toți concurenții. Astfel pentru câștigătorii concursului au fost oferite diplome, produse alimentare și produse de uz casnic, iar pentru participanți diplome de participare și produse alimentare.