28 noiembrie 2022

TR News

Stiri din Teleorman

Porcii de Crăciun au fost scoși la vânzare pe internet

Porcii de Crăciun au fost scoși la vânzare și pe internet. Proprietarii de porci din Teleorman și-au scos animalele la vânzare pe site-urile specializate.

Teleormănenii care nu au timp să meargă la cumpărături și să se ocupe de sacrificarea și tranșarea tradiționalului porc de Crăciun, îl pot avea acasă, fără prea mare bătaie de cap. Cu doar un click, cei interesați, își pot cumpăra animalul dorit. Majoritatea vânzătorilor pun la dispoziție și transportul porcului, gata sacrificat.

Porcii de Crăciun au rase și greutăți pentru toate preferințele

La români, masa de Crăciun nu este completă fără tradiționalele preparate din carne și organe de porc. Nici friptura din carnea acestui animal nu este neglijată, așa că orice om are grijă să se aprovizioneze măcar cu câteva kilograme de carne de porc.

Dar, cum apetitul românului este mare, mai ales în perioada sărbătorilor, mulți aleg să sacrifice sau să cumpere un animal întreg.

Cei care vor să economisească timpul pe care l-ar petrece în târgurile de profil sau în locurile amenajate pentru vânzarea animalelor, îl pot comanda direct de pe internet.

Pe site-urile specializate în vânzări, porcii de Crăciun au greutăți și rase diferite. Doritorii găsesc își pot achiziționa online porci din rasa Marele alb, vietnamezi, Landrace sau Pietrain. În plus, comercianții se laudă că animalele lor sunt crescute natural, doar cu hrană bio.

Și greutatea porcilor variază, de la 70 – 100 de kilograme, până la 250 – 300 de kilograme, animalul.

Prețul diferă de la un vânzător la altul

Anunțurile de pe internet au avantajul că îl scutește pe cumpărător de cel puțin un drum la târg și de munca pe care ar depune-o cu sacrificarea și tranșarea animalului. Însă, dacă doresc să își aleagă personal porcul pe care vrea să îl cumpere, poate face și acest lucru.

Vânzătorii de porci au învățat, în timp, cum să își vândă marfa și pe internet. Majoritatea anunțurilor promit animale crescute natural, din rase bune și, mai ales, la prețuri accesibile.

Prețul unui porc de Crăciun, pe internet, variază în funcție de rasă, de greutate și de pretențiile cumpărătorului. Pentru că un animal viu este mai ieftin decât unul gata sacrificat.

Un porc vietnamez, de exemplu, cu greutatea de până la 60 de kilograme, tăiat și tranșat costă 12 lei carcasa.

Porcii de rasă comună, între 200 și 250 de kilograme, se vând cu 7 lei pe kilogram, în viu și cu 9 lei kilogramul, gata sacrificați.

Majoritatea proprietarilor de porci au postat anunțurile de internet în ultimele zile. Este posibil ca, în perioada următoare, numărul anunțurilor de agest fel să crească, în condițiile în care nu mai sunt decât 17 zile până la Crăciun.

Cei care vând porcii pe internet provin din toate zonele județului.