29 septembrie 2022

TR News

Stiri din Teleorman

teleorman

ALEGERI PARLAMENTARE TELEORMAN – Teleormănenii votează

Teleormănenii votează astăzi parlamentarii care îi vor reprezenta pentru următorii patru ani. Potrivit datelor oferite de către Biroul Electoral Judeţean, 338.396 de persoane sunt înscrise pe listele electorale din judeţul Teleorman.

5 deputați și 2 senatori. Asta trebuie să aleagă teleormănenii astăzi. Secţiile de votare s-au deschis la ora 07:00 şi se vor închide la ora 21:00. La nivelul judeţului Teleorman sunt 334 de secţii de votare, 74 în municipii, 18 în oraşe şi 242 în comune.

Unde putem vota

Putem vota numai la secţia de votare la care este arondată strada sau localitatea unde avem domiciliul ori reşedinţa. În cazul în care nu ne aflăm în localitatea de domiciliu putem vota la orice secţie de pe raza județului.

Cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în România care în ziua votării se află în ţară îşi pot exercita dreptul de vot la secţiile de votare organizate în România în baza unuia dintre următoarele acte de identitate, valabile în ziua votării: a) cartea de identitate; b) cartea electronică de identitate; c) cartea de identitate provizorie; d) buletinul de identitate; e) paşaportul diplomatic; f) paşaportul diplomatic electronic; g) paşaportul de serviciu; h) paşaportul de serviciu electronic; i) carnetul de serviciu militar, în cazul elevilor din şcolile militare.

Membrii birourilor electorale ale secţiilor de votare şi operatorii de calculator pot vota în secţia de votare în care activează, dacă au domiciliul sau reşedinţa pe raza circumscripţiei electorale în care se află secţia de votare respectivă.

Candidaţii pot vota în orice secţie de votare de pe raza circumscripţiei electorale în care candidează.

Vezi pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a vota corect

Rămâi pe www.trnews.ro pentru a afla toate detaliile din ziua alegerilor.