29 septembrie 2022

TR News

Stiri din Teleorman

spalare de bani

Percheziții în Teleorman într-un dosar de spălare de bani

23 de percheziții domiciliare au avut loc în această dimineață pe raza județului Teleorman, dar și în București, Ilfov, Constanța și Maramureș. Vizate au fost mai multe persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălarea banilor. Prejudiciul total adus bugetului consolidat al statului este estimat la aproximativ 5.000.000 de lei, iar suma totală rezultată din circuitul de spălare a banilor este de circa 9.000.000 lei.

23 de percheziții domiciliare

„În această dimineaţă, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pun în aplicare 23 de mandate de percheziţie domiciliară în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov, Teleorman, Constanţa şi  Maramureş. Sunt vizate mai multe persoane şi societăţi comerciale într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălarea banilor”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Capitalei.

Dosarul datează din anul 2012

Potrivit anchetatorilor, există indicii că, în perioada 2012-2013, persoanele vizate au creat un mecanism de fraudare a bugetului de stat prin intermediul a două societăţi comerciale, având la bază înregistrarea în documentele contabile ale societăţilor beneficiare şi declararea fiscală în numele acestora  a unor achiziţii fictive de valoare crescută de la mai multe societăţi comerciale.

Prin aceste operaţiuni s-ar fi urmărit sustragerea de la plata TVA şi a impozitului pe profit,  precum şi scoaterea nelegală din patrimoniul persoanelor juridice a unor lichidităţi sub aparenţa achitării contravalorii bunurilor „achiziţionate” de la societăţile comerciale declarate ca furnizori.

Milioane de lei evaziune

”Prejudiciul total adus bugetului statului este estimat la aproximativ 5.000.000 de lei, iar suma totală rezultată din circuitul de spălare a banilor este de circa 9.000.000 de lei”, se mai arată în informarea Poliției Capitalei.

În cauză s-a dispus continuarea urmăririi penale faţă de 11 persoane, fiind puse în aplicare mai multe mandate de aducere, audierile urmând a se desfăşura la sediul Poliţiei Capitalei.