22 octombrie 2020

TR News

Stiri din Teleorman

cinematograful din alexandria

Peste 17.000 de persoane au mers la cinematograful din Alexandria

Alexăndrenii sunt pasionați de filme. Cel puțin asta reiese din statistica Primăriei Alexandria. Într-un an de zile, la cinematograful 3D din reședința județului au intrat nu mai puțin de 17.000 de persoane. Încasările s-au ridicat la aproximativ 220.000 lei.

Premiere naționale la cinematograful din Alexandria

131 de filme au fost proiectate la Cinematograful din Alexandria de la deschiderea lui, în urmă cu un an, și până astăzi. Potrivit viceprimarului Augustin Ioan, cele mai multe bilete s-au vândut la premiere.

“Cel puţin jumătate din filme au fost premiere naţionale, cealaltă jumătate…niciunul mai vechi de o lună de zile, în afara perioadelor dedicate unui anumit tip de film. Numărul spectatorilor a crescut. În total, lucrurile stau bine. La premiere avem un număr mare, chiar se reproiectează filmul în aceeaşi zi deoarece capacitatea sălii nu face faţă, dar după ce evenimentul se stinge, pentru celelalte proiecţii nu mai este un număr mare de spectatori.” , a declarat viceprimarul municipiului Alexandria, Augustin Ioan.

466 de proiecții într-un an

Potrivit aceleiași surse, de la deschiderea cinematografului şi până în prezent, s-au derulat 131 de filme şi 466 de proiecţii.

Sala de cinema se află în incinta Casei de Cultură din Alexandria și este deschisă de luni până vineri, de la orele 18.00 și are o singură proiecție. În zilele de sâmbătă și duminică sunt două proiecții, de la ora 9.00 și de la ora 17.00.

Prețul biletului unui film 2D este de 10 lei, iar pentru un film 3D trebuie să plătim 15 lei.

Alexăndrenii nu mai aveau un cinematograf din anii ‘90. Cinematograful ”Patria” a funcţionat până în anii `90 şi avea o capacitate de 480 de locuri. El a fost construit în anul 1931, iar la acea dată avea una din cele mai frumoase săli din ţară. Clădirea a fost consolidată şi refăcută în anul 1989, dar la câţiva ani după Revoluţie a fost lăsată în paragină.

Ruinele cinematografului Patria se transformă în Centru multifuncţional pentru tineret

Alexăndrenii vor avea chiar în centrul municipiului un “mini mall” dotat cu spaţii pentru expoziţii, proiecţie, spaţiu pentru spectacole, birouri şi spaţii complementare, inclusiv o cafenea.

Centrul multifuncțional va fi format din mai multe spații pentru expoziții, proiecție, spațiu pentru spectacole, birouri și spații complementare, și va transforma vechiul cinematograf într-un spațiu în care se vor desfășura activități culturale destinate tinerilor devenind o alternativă pentru petrecerea timpului liber și pentru socializare”, se arată într-o informare a Primăriei Alexandria.

cinematograful din alexandria

În zona de acces se va realiza un spațiu destinat comercializării diverselor produse, dar va putea fi amenajat și un spațiu pentru expoziție. Spațiul destinat spectacolelor și proiecțiilor va fi reabilitat și modernizat pentru a face față cerințelor actuale pentru desfășurarea în condiții optime a activităților culturale. Spațiile laterale adiacente spațiului central vor fi de asemenea transformate și amenajate pentru conferințe și expoziție, iar spațiile de la etaj vor fi amenajate pentru birouri și funcțiuni complementare.

Clădirea existentă se va extinde cu un corp de clădire nou P+1 E ( parțial 2 E) ce se va integra în volumul întregii clădiri. Acest corp va adăposti spații pentru conferințe și spații de expunere.

Valoarea investiţiei se ridică la 2.176,063 mii euro (9.612.758 mii lei).