23 februarie 2024

TR News

Stiri din Teleorman

Pe urmele ”hoților” de energie electrică

Razie printre hoții de energie electrică. Mai mulți teleormăneni au fost prinși că fură curent. Sustragerea în mod ilegal a energiei electrice este un fenomen care a luat amploare în județul Teleorman.

Zeci de oameni ai legii, însoţiţi de jandarmi, mascaţi şi reprezentanţi ai companiei furnizoare a energiei electrice în zonă au ieşit pe teren. De această dată pentru a-i prinde pe cei care încalcă legea. La Brânceni şi Smârdioasa, mai mulţi locuitori ai comunei au fost depistaţi că s-au branşat ilegal la reţeaua de furnizare a curentului. În aceste condiţii, au fost întocmite 4 dosare penale pentru furt de energie electrică.

”Jandarmii teleormăneni au desfăşurat acţiuni de prevenire şi combatere a furtului de energie electrică în judeţ, în colaborare cu lucrătorii societăţii de furnizare zonală, având ca destinaţie comunele Smârdioasa şi Brânceni. Acţiunile au fost de scurtă durată şi au fost întocmite dosare cu actele de sesizare pentru 4 fapte de „furt”, conform Codului Penal şi „folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea”, conform Legii privind energia electrică şi gazele naturale. Acţiunile noastre în acest sens vor continua şi în perioada următoare”, se arată într-o informare a Jandarmeriei Teleorman.

Furtul de energie afectează toți consumatorii

Asta înseamnă pentru consumatori nu numai o calitate slabă a energiei, dar şi dezastre ce pot fi provocate din cauza supra-alimentării reţelelor.

Consumul fraudulos de energie îi afectează pe toţi consumatorii oneşti, pentru că, aceste practici ilegale au consecinţe directe asupra serviciilor de distribuţie a energiei. Pe de altă parte, furtul de energie realizat prin intervenţii neautorizate sau instalaţii improvizate, precum şi furtul de echipamente pot genera accidente grave.

Trebuie spus faptul că cei care consumă sau au intenţia de a consuma fraudulos energie electrică intră sub incidenţa Codului Penal pentru că furtul de energie constituie infracţiune.