11 mai 2021

TR News

Stiri din Teleorman

Incredibil! Datorie de peste 1,5 miliarde de lei acumulată de un alexăndrean la taxele și impozitele locale

30 septembrie este ultima zi pentru achitarea taxelor și impozitelor locale. Contribuabilii persoane fizice și juridice mai au la dispoziție doar trei zile pentru plata celei de-a doua tranșe a taxelor și impozitelor locale. Este vorba despre impozitul pe clădiri, impozitul pe teren și impozitul pe mijloacele de transport care pot fi achitate până la sfârșitul acestei luni. După data de 30 septembrie se vor percepe penalități pentru fiecare zi de întârziere.

Mulți alexăndreni au preferat să-și achite integral taxele și impozitele chiar de la începutul anului, mai ales că la Primăria a acordat o bonificație de 10 la sută pentru cei care au făcut acest lucru.

2530 de alexăndreni înregistrează datorii

Cu toate acestea, aproape 2.530 de alexăndreni, persoane fizice, înregistrează restanțe la bugetul local, cea mai mare datorie a unui alexăndrean fiind de 1 miliard 600 de milioane de lei vechi.

Alexăndrenii care au amenzi neachitate nu-şi vor putea plăti taxele şi impozitele locale până nu plătesc amenzile cu pricina. Măsura a fost luată ca urmare a unei decizii a celor de la Finanţele Publice care stabileşte ca ordinea de plată să fie mai întâi amenzile şi apoi taxele şi impozitele locale.