19 septembrie 2021

TR News

Stiri din Teleorman

șoferi

Patru șoferi au fost prinși băuți la volan! Unul a provocat și un accident rutier

Pericole pentru traficul rutier. Nu este zi fără ca polițiștii de la rutieră să nu prindă cel puțin un șofer băut. În ultimele 72 de ore, oamenii legii au întocmit patru dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului în cazul unor persoane depistate în timp ce conduceau autoturisme pe drumurile din județul Teleorman. Unul dintre șoferii băuți a provocat și un accident rutier.

În urma activităților preventive desfășurate, pentru neregulile constatate polițiștii au aplicat aproximativ 350 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 170.000 de lei, au reținut 46 de permise de conducere și au retras opt certificate de înmatriculare pentru diverse abateri de la normele privind circulația pe drumurile publice.

Totodată, la nivelul județului au fost înregistrate șase accidente rutiere ușoare, în cauze fiind întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă. Polițiștii teleormăneni atrag atenția asupra necesității respectării normelor rutiere de către toți participanții la trafic, întrucât cauzele generatoare ale evenimentelor tragice produse pe drumurile județului nu sunt imputabile doar unei categorii.

De asemenea, în ceea ce privește circulația pe drumurile teleormănene, polițiștii au constatat nu mai puțin de 10 infracțiuni, dintre care patru pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice (valoarea cea mai mare înregistrată ca urmare a testării cu aparatul alcooltest fiind de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul unui bărbat care conducea un autoturism pe raza municipiului Alexandria).

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Alexandria au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe și conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având dreptul de a conduce suspendat, în cazul unui accident rutier produs pe DN 52, la ieșirea din municipiul Alexandria.

Din primele cercetări efectuate de către polițiștii care s-au deplasat la fața locului a reieșit faptul că, în timp ce un bărbat în vârstă de 43 de ani din municipiul București conducea un autoturism pe DN 52, ar fi pierdut controlul asupra direcției de mers, părăsind partea carosabilă și răsturnându-se în afara acesteia, pe spațiul verde. În urma evenimentului, conducătorul auto a necesitat îngrijiri medicale, sens în care a fost transportat la spital.

De asemenea, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Procedând la efectuarea de verificări în bazele de date ale Poliției Române, polițiștii au constatat faptul că bărbatului îi fusese anterior suspendată exercitarea dreptului de a conduce. În cauză a fost întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii cauzelor și împrejurărilor producerii accidentului, urmând ca la finalizarea acestora să fie propusă soluție prin Parchet.