19 septembrie 2021

TR News

Stiri din Teleorman

143 de elevi au absentat la prima probă din cadrul Evaluării Naționale

1812 candidați au participat la prima probă din cadrul Evaluării Naționale. Nu s-au prezentat la examen 143 de candidați. Din fericire nu a fost eliminat niciun candidat din examen pentru tentativă de fraudă.

Prima probă scrisă din cadrul Evaluării Naționale a absolvenților de clasa a VIII-a (Limba și literatura română) – sesiunea 2021 s-a încheiat fără incidente. În județul Teleorman au fost prezenți 1812 candidați din cei 1955 înscriși la această probă. Nu s-au prezentat la examen 143 de candidați. Potrivit conducerii Inspectoratului Școlar Județean Teleorman, nu a fost eliminat niciun candidat din examen pentru tentativă de fraudă.

Următoarea probă scrisă (Matematică) va avea loc joi, 24 iunie, iar ultima probă (Limba și literatura maternă) va fi susținută vineri, 25 iunie, de elevii care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă.

Probele de examen se vor desfășura și în anul școlar 2020- 2021 cu respectarea tuturor regulilor de igienă impuse în timpul pandemiei de coronavirus, astfel încât sănătatea elevilor și a profesorilor să nu fie pusă în pericol. Masca de protecție va fi obligatorie, iar în sălile de examen elevii vor fi la o distanță de 1 metru.

Timpul efectiv de lucru pentru fiecare probă este de 120 minute și începe după alocarea celor 15 minute dedicate completării casetei cu datele de identificare. Toate probele scrise sunt monitorizate audio-video. Elevilor le este interzis să intre în sala de examen cu orice fel de material ajutător, toate bagajele sunt depuse în sala separată, iar în situația în care se încalcă aceste reguli, elevii riscă să fie eliminați din examen și notați cu nota 1.

Candidații trebuie să aibă asupra lor un act de identitate și instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor scrise. Pentru executarea schemelor și a desenelor pot folosi și creion negru.

Primele rezultate vor fi afișate marți, 29 iunie, până la ora 14:00 (în centrele de examen).
Comunicarea rezultatelor obținute se face anonimizat, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul evaluare.edu.ro, respectându-se Regulamentul general privind protecția datelor personale. Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care au fost distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută.

Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 4 iulie.

Trebuie spus că pentru absolvenții de clasa a VIII-a care, din motive medicale (izolare/carantină/au prezentat valori ale temperaturii peste limitele admise în ziua desfășurării probelor) sau care, din alte motive justificate prin certificat medical, nu au putut finaliza/ participa la probele de Evaluare Națională, se va organiza o etapă specială a Evaluării Naționale, la care se vor putea înscrie în perioada 28 iunie 2021- 2 iulie 2021. Probele scrise din cadrul acestei etape speciale se vor susține în data de 5 iulie 2021 – proba scrisă de Limba și literatura română, respectiv 6 iulie 2021- proba scrisă de Matematică.