23 ianuarie 2021

TR News

Stiri din Teleorman

Parcări supraterane și autobuze electrice

Parcări supraterane și autobuze electrice, într-un oraș din Teleorman. Realitate sau scene SF?

Parcări supraterane și autobuze electrice, dar și pasaje rutiere. Asta vrea municipalitatea să se întâmple, în următorii ani, în Alexandria.

Consiliul Local Alexandria trebuie să dezbată un proiect de hotărâre privind ”Planul de mobilitate urbană durabilă a municipiului”. Conform acestuia, Alexandria va beneficia de autobuze electrice/hibride, pasaj rutier subteran în zona centrală, cu doua parcări subterane, piste de biciclete și parcări supraterane.

Autobuze electrice, pentru reducerea poluării

Conform proiectului de hotărâre, municipalitatea alexăndreană își dorește reducerea emisiilor de carbon prin adoptarea unui transport urban ecologic. În acest sens, Municipiul Alexandria intenționează achiziționarea de autobuze electrice/hibride, pentru a veni în întâmpinarea problemelor legate de poluarea mediului înconjurător și pentru a diminua emisiile de CO2 în atmosferă.

”Pentru aceasta, se propune amenajarea de stații pentru autobuze electrice/hibride, pe arterele rutiere principale ale Municipiului, Str. Dunării, care traversează orașul de la NV la SE și str. București de la NE la SV si Str. Sos. Turnu Magurele”, se arată în proiect.

Municipalitatea vrea pasaj rutier subteran

În Planul de mobilitate urbană este prevăzută și reconfigurarea traficului rutier și pietonal în zona centrală a Alexandriei. Pentru acest lucru, municipalitatea vrea realizarea unui pasaj rutier subteran în zona centrală, cu două parcări subterane. Zona de deasupra va fi transformată într-un spațiu pietonal extins, prin unirea parcurilor existente.

”Prin realizarea zonei pietonale extinse va crește considerabil numărul de metri pătrați de spațiu verde pe cap de locuitor. De asemenea, se vor amenaja, prin acest proiect, și numeroase centre de atracții pentru relaxarea cetățenilor”, se arată în proiectul de hotărâre.

Parcări supraterane, în Alexandria

”Pentru decongestionarea traficului în zona centrală este necesară realizarea, în municipiul Alexandria, a două parcări supraterane, cu un număr minim de 180 locuri în total, cu regim de înălțime P+2”, promite municipalitatea. Parcările supraterane vor fi situate în zona centrală a Municipiului Alexandria. Din studii, se propune ca aceste două parcări să fie amplasate una pe Str. 1848, în spatele blocului Modern și una pe Str. Carpați, între Str. Alexandru Colfescu și Str. I. Creangă, în spatele blocului A3.

Proiectul de hotărâre privind Planul de mobilitate urbană mai cuprinde și amenajarea de piste pentru biciclete și modernizarea ori reabilitarea unor străzi.