23 ianuarie 2021

TR News

Stiri din Teleorman

avertizare de la meteorologi caniculă

Avertizare de la meteorologi! Ce ne rezervă vremea în week-end

Avertizare de la meteorologi! Administrația Națională de Meteorologie a emis, astăzi, o avertizare privind vremea din următoarele zile.

Vremea călduroasă continuă

Conform meteorologilor, nu scăpăm de căldură nici în zilele următoare. ANM a emis o avertizare de caniculă și disconfort termic pentru 18 și 19 august.

”În intervalul menționat, vremea va fi călduroasă în toate regiunile, local caniculară vineri (18 august) în regiunile sudice și sud-vestice, iar sâmbătă (19 august) în toate zonele de câmpie și de podiș. Se vor înregistra temperaturi maxime de 34…36 de grade, iar în sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei, izolat chiar 37 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) local va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități, în special în Câmpia Română și în Câmpia de Vest” anunță ANM.

Avertizare de la meteorologi. Va fi cald și duminică

Nici duminică nu ne vom mai răcori, confrom meteorologilor. Acesștia anunță că ”în cursul zilei de duminică 20 august în sudul, centrul și estul țării vremea se va menține călduroasă. Pe arii restrânse va fi caniculară, cu temperaturi maxime de 34…35 de grade”.

Se accentuează diferența de temperatură dintre zi și noapte

Se pare, totuși, că nopțile devin din ce în ce mai răcoroase, așa că diferența de temperatură dintre zi și noapte va fi semnificativă. În Alexandria, de exemplu, mâine va fi o maximă termică de 34 de grade. Noaptea, însă, mercurul din termometre nu va mai indica mai mult de 17 grade.

Vremea se va mai răcori

În plus, săptămâna viitoare se anunță o răcire a vremii. În Teleorman vor fi și precipitații, conform meteorologilor.

Așa că luni, la amiază nu vor fi mai mult de 26 de grade Celsius și se anunță ploi.

Începând de miercurea viitoare ploile se opresc, dar mercurul din termometre va stagna în jurul valorii de 30 de grade Celsius.