23 ianuarie 2021

TR News

Stiri din Teleorman

descoperire de speriat grenada

Descoperire de speriat a unui teleormănean! S-a trezit cu pericolul în curte

Descoperire de speriat a unui teleormănean. Omul făcea săpături pentru o fundație când a găsit un obiect periculos.

Descoperire de speriat.  O grenadă din al II-lea Război Mondial

descoperire de speriat grenadaUn roșiorean a sunat, astăzi, la 112, pentru că a găsit o grenadă.

”Astăzi, la ora 11:21, o persoană a solicitat intervenția echipei pirotehnice a I.S.U. „A. D. Ghica” al județului Teleorman ca urmare a descoperirii unei grenade în timp ce efectua săpături pentru realizarea unei fundații, în municipiul Roșiorii de Vede”, anunță Inspectoratul pentru Situații de Urgență într-un comunicat.

La fața locului au sosit pirotehnicienii. Grenada putea pune în pericol viața oamenilor

Imediat după primirea apelului, specialiștii s-au deplasat la fața locului.

”Sosiți la fața locului, pirotehnicienii unității noastre au constatat faptul că elementul de muniție descoperit de către Nicolae R., șeful de șantier, era o grenadă defensivă, probabil din al II –lea Război Mondial, ruginită, însă cu încărcătura intactă, care putea pune în pericol viețile oamenilor. Misiunea de cercetare, identificare, ridicare, transportare și depozitare în vederea efectuării distrugerii a fost executată fără a se fi înregistrat victime omenești sau pagube materiale”, arată același comunicat de presă.

ISU Teleorman face apel către persoanele care descoperă întâmplător elemente de muniţie neexplodată să anunţe imediat organele de poliţie sau Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, pe numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.