21 ianuarie 2021

TR News

Stiri din Teleorman

olimpicii teleormaneni

Olimpicii teleormăneni vor fi premiați, săptămâna viitoare

Olimpicii teleormăneni vor fi premiați, săptămâna viitoare. Peste 900 de copii cu performanțe deosebite la olimpiadele școlare vor primi, din partea municipalității, premii în bani.

”Elevii din unitățile de învățământ din municipiul Alexandria vor primi stimulente financiare pentru distincții la etapele județeană și interjudețeană sau regională ale competițiilor școlare”, se arată în regulamentul de acordare a stimulentelor financiare pentru olimpici.

Pentru participarea individuală, elevii care au obținut locul I la olimpiadă vor primi 100 de lei, iar echipele care au câștigat locul I, 400 de lei.

Olimpicii teleormăneni, premiați începând de lunea viitoare

”Performanțele la competițiile școlare de excepție realizate de elevii alexăndreni aduc o imagine pozitivă municipiului Alexandria. Talentul nativ și, mai apoi, cultivat de profesori – îndrumători, fac ca acești elevi să urce pe treptele succesului. Ținând seama de munca depusă, de cele mai multe ori renunțând la jocurile copilăriei, printr-un sacrificiu necondiționat din partea părinților în susținerea pregătirii acestor copii, este un gest de recunoștință din partea autorităților locale în a premia și sprijinii financiar acești elevi talentați”, se arată în expunerea de motive care însoțește proiectul de hotărâre a Consiliului Local ce reglementează premierea olimpicilor.

Astfel, sute de copii cu rezultate deosebite vor primi, începând de luni, vizita autorităților locale.

Pe 19 decembrie vor fi premiați elevii de liceu de la”C. Noica”, Pedagogic și ”Al. D. Ghica” și elevii de la Școala ”Mihai Viteazul” și de la Palatul Copiilor.

Pe 20 decembrie vor fi premiați elevii de la școlile ”Al. Colfescu”, Numărul 5 și ”Ștefan cel Mare” și cei de la liceele ”Nicolae Bălcescu”, ”Tehnologic Nr. 1” și ”Cuza”.

Banii pentru premierea elevilor, de la bugetul local

”Pentru finanţarea cheltuielilor legate de premierea elevilor cu rezultate deosebite la olimpiadele școlare se vor aloca sume din bugetul local”, se arată în raportul de specialitate care a însoțit proiectul de hotărâre.