27 noiembrie 2020

TR News

Stiri din Teleorman

cursuri gratuite de prim ajutor

Cursuri gratuite de prim ajutor, pentru teleormăneni

Cursuri gratuite de prim ajutor, pentru teleormăneni. Cei care vor să învețe cum să facă față unor situații neprevăzute, pot face acest lucru duminică. Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului Teleorman va amplasa duminică, lângă clădirea Prefecturii, un centru mobil de pregătire a populației.

”Duminică, 18 decembrie, în intervalul orar 10:00 – 18.00, în municipiul Alexandria, strada Dunării, lângă Palatul Administrativ, va fi amplasat centrul mobil de pregătire a populației – Caravana SMURD “Fii pregătit!””, anunță ISU Teleorman într-un comunicat.

Cursuri gratuite de prim ajutor, în caz de cutremure inundații sau incendii

Teleormănenii pot învăța tehnici de prim ajutor în diferite situații de urgență.

”Caravana constă în deplasarea unui centru de formare mobil în care se vor organiza cursuri de instruire a populaţiei pentru acordarea de prim ajutor în situaţii de urgenţă. Se vor prezenta, de asemenea, principalele dezastre naturale care pot afecta România — cutremure, inundații, incendii — și modul în care populația se poate pregăti pentru a le face față.

Printre principalele teme ce vor fi prezentate în cadrul activităților planificate sunt acordarea primului ajutor în caz  de stop cardio-respirator la adult/copil/nou născut. Se va prezenta și recunoașterea și tratarea obstrucției de căi aeriene superioare”, anunță ISU Teleorman.

Teleormănenii care vor să participe se pot înscrie și online

La instruire, cei interesați vor beneficia de echipamentele medicale necesare.

”Centrul mobil este construit pe structura unui tir. Are o sală de şcolarizare cu o capacitate de 40 de persoane. Este dotat cu toate echipamentele medicale de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanţilor”, se arată în comunicat.

Teleormănenii care doresc să participe la cursurile organizate în Caravana SMURD “Fii pregătit!” se pot înscrie și pe pagina de internet a Fundației pentru SMURD.

Astfel de inițiative sunt benefice pentru orice locuitor al județului. O minimă pregătire în domeniul acordării primului ajutor poate face, uneori, diferența între viață și moarte.