30 octombrie 2020

TR News

Stiri din Teleorman

colinde

Festival de tradiții și obiceiuri de iarnă, la Alexandria

Alexandria va fi gazda unui festival de tradiții și obiceiuri de iarnă. Evenimentul, intitulat ”Iată, vin colindătorii”, se află la a doua ediție.

Pentru al doilea an consecutiv , Consiliul Județean Teleorman, prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Teleorman, organizează Festivalul tradițiilor și obiceiurilor de iarnă “Iată, vin colindătorii”.

Parada colindătorilor, la Festivalul de tradiții și obiceiuri de iarnă

În cadrul Festivalului, grupuri de colindători din întreaga țară vor veni să le ureze teleormănenilor, așa cum e tradiția din străbuni. Vor participa la Parada colindătorilor și la spectacolul de colinde Dubașii din “Dieci” –Arad, Capra din” Dolhești”-Suceava, Ansamblul “Cosaul” din Budești –Sârbeni, Maramureș, Grupul de colindători “Liliacul” din Baia de Aramă, Mehedinți, Grupul de colindători “Marisana-Marisel”, Cluj, Ansamblul “Bratia”, Vlădești – Argeș și Grupul bărbătesc “Burnasul”, din Teleorman.

Festival de tradiții și obiceiuri de iarnă, cu colinde teleormănene

Un album de colinde străvechi din Muntenia va fi prezentat, cu ocazia Festivalului. Centrul Județean de Conservare și Promovare a Culturii Tradiționale Teleorman va prezenta albumul de colinde “La streșina cerului “. Albumul este realizat în acest an de Grupul Burnasul și adună laolaltă colinde străvechi din Muntenia.

Evenimentul se va desfășura luni, 19 decembrie, începând cu orele 15.00, în centrul Alexandriei.