Noi focare de pestă porcină în Teleorman

Județul Teleorman nu a scăpat de amenințarea virusului pestei porcine africane. Peste 20 de noi focare au fost descoperite și confirmate de autorități. Din acest motiv, sute de porci au fost uciși, în ultimele zile, iar autoritățile județene au luat decizia de a aloca bani din bugetul județului pentru combaterea bolii.

Noi focare de pestă porcină în Teleorman

Noi focare de pestă porcină africană au fost descoperite și confirmate în județul Teleorman. Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală București, prin Laboratorul Național de referință pentru Pesta Porcină Africană a confirmat prezența virusului acestei boli în probele prelevate de la cadavre de porci domestici din mai multe exploatații non-profesionale de pe raza județului. Cele mai recente focare confirmate sunt în Turnu Măgurele, Frăsinet, Islaz, Năvodari, Pietroșani, Suhaia, Fântânele, Năsturelu, Seaca, Zimnicele și Bujoru. Este vorba, în total, de 24 de focare de pestă porcină africană, care a ucis sute de porci. În plus, autoritățile au luat decizia de a sacrifica peste 100 de animale, pentru a preveni răspândirea bolii.

Situaţie gravă în comuna Pietroşani

Cea mai gravă situație este în comuna Pietroșani, acolo unde au fost confirmate șapte focare de pestă porcină africană. Localitatea Pietroșani se afla la granița de sud a țării, în Lunca Dunării, în imediata vecinătate a unui fond de vânătoare în care boala evoluează la mistreț încă de la jumătatea lunii iunie. În urma confirmării diagnosticului, serviciile veterinare au intervenit de urgență iar Centrul Local de Combatere a Bolilor Teleorman a stabilit planul de măsuri privind controlul, combaterea și eradicarea bolii, precum și stabilirea zonelor de restricții.

Mai mult, autoritățile județene au luat decizia de a aloca suma de 37.000 de lei din fondul de rezervă bugetară la dispoziția Consiliului Județean localităților afectate de pesta porcină africană.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care poate deveni o știre contactează Redacția TRnews.ro pe WhatsApp la: 0785.88.88.58 – doar text, foto și video.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *