Un elev din Alexandria a fost eliminat din examenul de Bacalaureat

examen bacalaureat

Absolvenții de liceu din întreaga țară au intrat în, probabil, cea mai importantă etapă a vieții lor, examenul de baclaureat. Astăzi, toți liceenii au susținut prima probă scrisă, cea la Limba și literatura română. Printre aceștia se află și peste 2.000 de absolvenți teleormăneni.

Examenul de Bacalaureat 2019

Au început emoțiile pentru absolvenții de liceu din întreaga țară. Liceenii se află, în acest moment, în fața unuia dintre cele mai importante examene ale vieții lor, bacalaureatul. Probele scrise ale bac-ului au debutat, astăzi, cu Limba și literatura română. În Teleorman, aproape 1.900 de absolvenți s-au prezentat în această dimineață pentru a susține proba la limba română. Tinerii au intrat în sala de examen încă de la primele ore ale zilei și au încercat să rezolve cât mai bine subiectele date. Absolvenții teleormăneni speră ca media obținută la examenul de anul acesta să le asigure un loc la facultate.

Emoțiile nu s-au încheiat, însă, astăzi. Pentru absolvenții de liceu urmează, în zilele următoare, celelalte probe ale bacalaureatului, potrivit reprezentantului Inspectoratului Școlar Județean Teleorman, Oana Stoicescu.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Teleorman, un elev a fost eliminat, astăzi,  pe motiv că a încercat să fraudeze examenul. Cei care nu vor reuși să promoveze examenul de bacalaureat în această perioadă mai au la dispoziție o sesiune ce se va desfășura în toamnă.

La proba de astăzi, în judeţul Teleorman, s-au înscris 2035 de elevi. Au fost prezenţi 1891, unul fiind eliminat, iar 144 au absentat.

Subiecte Bacalaureat filiera TEORETICĂ

Subiectul I punctul A a cuprins 5 cerințe, formulate pe baza unui fragment la prima vedere din „Amintiri de la Junimea din Iași”, de George Panu.

La Subiectul al II-lea, candidații au avut de argumentat perspectiva narativă dintr-un text de Mihail Sadoveanu.

Un alt subiect a avut ca cerință realizarea unui text argumentativ despre importanța pregătirii înaintea susținerii unui discurs.

Calendarul examenului de Bacalaureau 2019

În perioada 01 – 04 iulie 2019 se desfăşoară probele scrise din cadrul examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2019, conform calendarului: 01 iulie 2019 – Limba şi literatura română 02 iulie 2019 – Limba şi literatura maternă 03 iulie 2019 – Proba obligatorie a profilului (Matematică/Istorie) 04 iulie 2019 – Proba la alegere a profilului şi specializării (Biologie, Chimie, Filosofie, Fizică, Geografie, Logică etc.)

Proba scrisă din cadrul examenului începe la ora 9.00, iar accesul candidaţilor în centrul de examen este permis până la ora 8:30, pe baza actului de identitate. Timpul destinat elaborării lucrării scrise este de trei ore, socotit din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. Pentru elaborarea lucrării scrise, candidaţii trebuie să folosească numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor, numai creion negru.

Afişarea primelor rezultate este programată pentru data de 8 iulie (până la ora 12:00) şi e urmată de depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00). Între 9 şi 12 iulie, vor fi soluţionate contestaţiile, în timp ce afişarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 13 iulie.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care poate deveni o știre contactează Redacția TRnews.ro pe WhatsApp la: 0785.88.88.58 – doar text, foto și video.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *