19 octombrie 2021

TR News

Stiri din Teleorman

Nebunia continuă! Orașul Videle intră în scenariul ROȘU! Alexandria și Roșiori sunt aproape de 6 la mie

7 localități din județul Teleorman au depășit rata de infectare de 6 cazuri la mia de locuitori, astfel că urmează să intre în carantină de noapte în weekend. Printre ele se află și orașul Videle. Din păcate nici municipiile Alexandria și Roșiorii de Vede nu sunt departe de acest prag. Ambele depășind 5 la mia de locuitori.

Zâmbeasca, Islaz, Măldăeni, Blejești, Mârzăneși, Gălăteni li orașul Videle. Sunt cele 7 localități în care s-a depășit pragul de 6 la mie infectați cu noul coronavirus. Cea mai mare rată de infectare se înregistrează în Zâmbreasca, 18,07 la mie. Toate aceste localități urmează să intre în carantină de noapte.

Potrivit Hotărâri aprobată de Guvern se instituie restricţii de circulaţie pe timp de noapte, în weekend şi reducerea programului de funcţionare al magazinelor, în localitățile care au depășit pragul de 6 la mia de locuitori.

Copiii până la 12 ani nu trebuie să prezinte rezultatul negativ al unui test COVID-19 pentru a participa la unele activităţi. De asemenea, persoanele vaccinate sunt scutite de măsura carantinei de noapte.

Mai mult decât atât, nunțile, petrecerile, botezurile, alte întruniri cu număr mare de persoane nu vor mai putea avea loc și se vor anula. Nici măcar persoanele vaccinate nu vor primi derogare.

La incidențe între 6 și 7,5 la mie, circulația este restricționată pentru cei nevaccinați, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, după ora 20:00. În aceleași zile, magazinele se vor închide la ora 18:00.