28 noiembrie 2022

TR News

Stiri din Teleorman

sărbătoare

Municipiul Alexandria a îmbrăcat straie de sărbătoare! FOTO/VIDEO

Alexandria a îmbrăcat, în această seară, în lumini de sărbătoare. O dată cu lăsarea întunericului, municipiul reședință de județ a fost luminat de mii de beculețe, în așteptarea sărbătorilor de iarnă. Din păcate, luminițele și ornamentele din acest an sunt identice cu cele de anul trecut.

Sute de alexăndreni, la concertul de 1 Decembrie

Alexăndrenii au fost, invitați, după-amiază, la un concert în aer liber, susținut de mari interpreți români.

Au urcat pe scenă, începând cu ora 16:30, Maria Dragomiroiu, Ion Paladi și Ansamblul ”Burnasul”, sub bagheta dirijorului Adrian Grigoraş. Alexăndrenii iubitori de muzică ușoară i-au ascultat și aplaudat pe cei de la 3 Sud Est şi Ro-Mania.

Mii de lumini de sărbătoare s-au aprins în Alexandria

Momentul culminant al zilei de 1 Decembrie a fost, cu siguranță, aprinderea iluminatului festiv. Mii de lumini de sărbătoare au fost aprinse, imediat după lăsarea serii, spre bucuria tuturor celor prezenți.

Punctul de atracție, în această perioadă, este platoul din fața Casei de Cultură. Acolo sunt amplasate bradul de Crăciun, renii Moșului, personajele biblice dar și alte figurine specifice sărbătorilor de iarnă.

Nici centrul pietonal sau alte zone de interes din Alexandria nu au fost neglijate. Mai ales zona pietonală a primit înfățișare festivă, datorită luminilor și ornamentelor montate.

Majoritatea ornamentelor ce împodobesc, în această perioadă, Alexandria, sunt realizate de angajații Administrației Domeniului Public.

Începe și Târgul de Crăciun

Alexăndrenii care vor să dăruiască un cadou inedit de Crăciun vor avea de unde să aleagă. Târgul de Crăciun este amplasat, anul acesta, tot în zona pietonală a centrului orașului. În căsuțele puse la dispoziție de municipalitate comercianților, alexăndrenii și nu numai, vor găsi produse specifice sărbătorilor de iarnă.

Iarna 2017 a debutat, la Alexandria, într-o atmosferă festivă. În felul acesta, așteptarea sărbătorilor de iarnă va fi mai plăcută.