1 octombrie 2020

TR News

Stiri din Teleorman

La mulți ani! Ziua Națională a României, sărbătorită și la Alexandria FOTO/VIDEO

Ziua Națională a României a fost sărbătorită și la Alexandria. Aproximativ 2.000 de persoane au asistat la ceremonia prilejuită de împlinirea a 99 de ani de la Marea Unire de la 1 decembrie 1918. Monumentul Eroilor din Primul Război Mondial, amplasat în faţa Prefecturii Teleorman, a devenit punctul de interes al zilei şi s-a umplut rapid de coroane şi jerbe de flori.

99 de ani de la Marea Unire

Deși vremea nu a ținut cu ei, mii de alexăndreni au ieșit din casă pentru a lua parte la evenimentele dedicate Zilei Naționale a României. Evenimentul a debutat, aşa cum era firesc, cu un moment emoționant, intonarea imnului național.

Ca în fiecare an de 1 Decembrie, reprezentanţii administraţiei publice locale, ai Instituţiei Prefectului şi ai Consiliului Judeţean au ţinut scurte discursuri legate de însemnătatea Zilei Naţionale a României.

Printre personalităţile prezente la ceremonie s-a aflat prefectul judeţului, Florinel Dumitrescu, preşedintele CJ Teleorman, Dănuț Cristescu, primarul Alexandriei, Victor Drăguşin, senatorul Eugen Pîrvulescu, deputații Calotă Ică Florică și Violeta Răduț, dar şi majoritatea şefilor instituţiilor publice din judeţ.

 Primarul Alexandria, Victor Drășușin

În timpul discursului primarului Alexandriei, Victor Drăgușin unei persoane i s-a făcut rău. Din fericire, echipele de intervenție erau prezente la fața locului și i-au acordat acesteia primele îngrijiri.

Președintele CJ Teleorman, Dănuț Cristescu

Prefectul județului Teleorman, Florinel Dumitrescu

Depuneri de coroane și jerbe

Ceremonialul a continuat cu depuneri de coroane la monumentul eroilor. Au adus un omagiu eroilor ţării reprezentanţi ai autorităţilor publice judeţene şi locale, ai filialelor partidelor politice, ai grupurilor parlamentare şi ai serviciilor publice deconcentrate, veterani de război, cadre militare în rezervă şi în retragere, revoluţionari, membri ai sindicatelor şi reprezentanţi ai unităţilor şcolare gimnaziale şi liceale din Alexandria.

Momente artistice cu ocazia Zilei Naționale a României

Bat clopote cântând reîntregirea

Ce-ți doresc eu ție, dulce României

Așa-i românul!

Ceremonia de 1 Decembrie s-a încheiat cu o paradă militară. Evenimentele însă nu s-au încheiat. La finalul ceremoniei, municipalitatea a împărțit 2.000 de porții de varză cu ciolan și 1000 de litri de vin fiert și 300 litri de ceai.

Luminile de sărbătoare se aprind pe 1 Decembrie

Tot de Ziua Națională a României, Alexandria va îmbrăca straie de sărbătoare. Odată cu lăsarea serii, orașul se va lumina cu mii de beculețe. În plus, platoul din fața Casei de Cultură și centrul pietonal vor fi împodobite cu sute de ornamente specifice Crăciunului și sărbătorilor de iarnă, realizate și montate de angajații Administrației Domeniului Public.