18 ianuarie 2021

TR News

Stiri din Teleorman

Ministrul Educației, Monica Anisie a împărțit tablete pentru copiii din Teleorman

Peste 6000 de tablete au ajuns la elevii din județul Teleorman. Aparatele au fost distribuite chiar de ministrul Educației, Monica Anisie. Alături de aceasta s-a aflat și secretarul general adjunct al Guvernului, Costel Barbu, dar și senatorul Eugen Pîrvulescu și deputatul Ică Calotă.

Monica Anisie a distribuit peste 6.000 de tablete în județul Teleorman.

”Toți copiii au dreptul la educație, toți copiii trebuie să primească aceste tablete. Mai devreme, am avut o ședință operativă la Inspectoratul Școlar, am vorbit cu inspectorii din cadrul Inspectoratului Școlar și am stabilit că, pe lângă aceste tablete pe care guvernul României, guvernul Orban, le-a atribuit județului Teleorman, deci pe lângă acest program guvernamental, programul ”Școala de acasă”, să se realizeze și alte achiziții pe fonduri europene.

Astăzi, 6.010 tablete vor ajunge la copiii care au nevoie de ele pentru a continua învățarea în sistem online. 62.420 de tablete au fost deja distribuite în județe. Urmează până la 82.000 să fie distribuite săptămâna viitoare”, a spus ministrul Educației.

Pentru secretarul general al Guvernului, Costel Barbu distribuirea tabletelor pentru elevii din județul Teleorman a fost o promisiune dusă la îndeplinire.

Respectăm ceea ce am promis! Astăzi, alături de ministrul Educaţiei, Monica Anisie, am participat la distribuirea tabletelor necesare procesului de învăţământ online, achiziţionate cu sprijinul Guvernului Orban. Cele 6010 dispozitive vor ajunge la elevii din judeţul Teleorman. Vom continua să investim masiv în educaţie. Copiii sunt viitorul acestei ţări”, a spus secretarul general al Guvernuui, Costel Barbu.

Monica Anisie a dezvăluit că se ia în calcul deschiderea școlilor doar pentru elevii claselor terminale. Elevii din clasele a VIII-a și a XII-a vor reveni la școală fizic pentru a se pregăti în vederea susținerii Evaluării Naționale și a Bacalaureatului, chiar dacă școlile sunt în scenariul roșu.

Ministrul Educației nu a precizat însă când ar urma să se întâmple acest lucru.

„Așa cum am procedat și în primăvară, am redeschis unitățile de învățământ pentru două săptămâni, tocmai pentru a da posibilitatea copiilor să revină în spațiul școlii și să facă ore de pregătire cu profesorii pentru examenele naționale. Am experimentat deja acest lucru și vom continua”, a declarat ministrul Educației.

Între timp, grădinițele și școlile ar putea fi redeschise gradual.

„La momentul acesta trebuie să ne gândim serios la ceea ce înseamnă siguranța, sănătatea copiilor, a personalului și, în același timp, trebuie să continuăm și învățarea. Noi nu închidem școlile, ci continuăm cu învățarea în sistem online. Trebuie să corelăm ceea ce se întâmplă cu situație epidemiologică și cu ceea ce avem de făcut în sistemul de educație”, a mai declarat Anisie.

În Teleorman, 132 de școli funcționează în sistemul online, iar 147, în sistemul hibrid.