23 ianuarie 2022

TR News

Stiri din Teleorman

23 de operatori economici au fost verificați dacă respectă măsurile anti COVID 19

23 de agenți economici din Teleorman au fost verificați dacă respectă măsurile anti Covid. Firmele cu pricina au fost selectate pentru că au aglomerări de persoane.

Pe timpul acestor misiuni, au fost constatate mai multe nereguli. Mai mulți cetățeni nu respectau măsurile de protecție individuală, fapt pentru care au aplicat 13 sancțiuni contravenționale.

”În ultimele 24 de ore, în baza măsurilor dispuse la nivel național și județean, personalul Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,A. D. Ghica” al județului Teleorman a desfășurat o serie de acțiuni de informare, prevenire și limitare a răspândirii noului coronavirus.

Activitățile desfășurate în mai multe unități administrativ-teritoriale din județ au presupus 10 misiuni de informare a populației cu privire la respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus, dar și efectuarea de controale proprii, cât și în echipe mixte, formate din reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții de control la nivelul județului, la 23 de operatori economici unde pot fi întâlnite aglomerări de persoane. Pe timpul acestor misiuni, pompierii au constatat faptul că mai mulți cetățeni nu respectau măsurile de protecție individuală, fapt pentru care au aplicat 13 sancțiuni contravenționale”, se arată într-un comunicat de presă al ISU Teleorman.

Salvatorii teleormăneni au continuat transmiterea mesajelor de informare prin intermediul sistemelor audio din dotarea autospecialelor în zonele aglomerate din localitățile în care rata incidenței cumulative a Covid 19 depășește 1,5/1000 de locuitori, astfel încât informațiile preventive să ajungă la un număr cât mai mare de persoane. Astfel de acțiuni vor continua zilnic, principalul scop fiind acela de creștere a gradului de siguranță a cetățenilor prin respectarea măsurilor de protecție instituite de autorități.