30 iulie 2021

TR News

Stiri din Teleorman

Măsurile restrictive din Alexandria se prelungesc pentru încă 2 săptămâni

Locuitorii din municipiul Alexandria nu scapă de măsurile restrictive pentru prevenirea și combatterea Covid 19. Reprezentații Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă al municipiului Alexandria au luat decizia prelungirii cu 14 zile a măsurilor pentru gestionarea situației generate de infecția cu COVID 19.

Masca rămâne obligatorie

Astfel, începand cu data de 04 noiembrie 2020, pentru o perioadă de 14 zile, respectiv 17.11.2020 inclusiv, purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele începând cu vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.

Fără mitinguri sau concerte

Pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2 sunt interzise organizarea și desfășurarea de mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte sau alte tipuri de întruniri în spații deschise, precum și a întrunirilor de natura activităților culturale, științifice, artistice, sportive sau de divertisment în spații închise.

Interzis la petreceri

De asemenea, se interzice organizarea oricărui tip de eveniment/ petrecere (nunți, botezuri, mese festive, aniversări și alte asemenea), în spații închise și spații deschise, după cum urmează: saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente, fără a se limita la acestea.

Se interzice organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/ sau concerte.

Ceremoniile religioase au de suferit

Și căsătoriile se pot celebra în fața ofițerului de stare civilă, numai la sediul primăriei, cu participarea a maxim 16 persoane, cu respectarea măsurilor de distanțare socială.

Cununiile religioase și botezurile se pot oficia în biserică, cu participarea a maxim 15 persoane, cu respectarea măsurilor de distanțare fizică.

Înmormântările se vor organiza în spații închise cu participarea a maxim 10 persoane și în spații deschise cu participarea a maxim 20 persoane, cu respectarea măsurilor de distanțare fizică.

Începând cu data de 04 noiembrie se suspendă pentru o perioadă de 14 zile, respectiv 17.11.2020 inclusiv, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/ sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor, cafenelelor, barurilor, cluburilor, discotecilor, în interiorul clădirilor.

Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități.

Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/ sau băuturilor alcoolice și nealcoolice de tipul restaurantelor/ fast-food, cafenelelor și asimilate acestora, se permite prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective;

activitatea operatorilor în domeniul jocurilor de noroc, inclusiv cazinouri.

Toate instituțiile publice și private, precum și operatorii economici vor analiza posibilitatea organizării programului de lucru în regim de muncă la domiciliu/ telemuncă, iar acolo unde acest lucru nu este posibil, se recomandă decalarea programului de lucru.