29 noiembrie 2021

TR News

Stiri din Teleorman

sărbătoare

În plină pandemie de coronavirus, colindele se mută online

Pandemia de coronavirus ne-a schimbat viețile. Dacă de sărbătorile de Paște am fost nevoiți să stăm în case, departe de persoanele dragi și Crăciunul pare să devină unul atipic. Copiii ne vor colinda online.

Concurs de colinde atipic. Reprezentanții Primăriei Alexandria organizează în perioada 01 – 08 decembrie 2020 concursul ”Colindăm”. Acesta are ca scop renașterea, păstrarea și propagarea obiceiurilor de iarnă în vederea educației prin, și pentru, valorile naționale a tinerei generații. Concursul se adresează preșcolarilor și elevilor cu vârstă de până la 19 ani din Municipiul Alexandria.

Modul de desfășurare al concursului: acest concurs nu se desfășoară cu prezența fizică la sediul organizatorului sau oricare altă locație. Colindul va consta într-un montaj video cu respectarea normelor sanitare și de protecție în vigoare, în perioada pandemiei de COVID-19.

La concurs vor participa câte trei grupuri, formate din maxim 10 persoane și un coordonator, pe fiecare unitate de învățământ, pentru următoarele categorii de vârstă: grădinițe; clasele 0 – IV; clasele V – VIII și licee.

Programul poate include doar: Colinde magico-rituale, colinde cu elemente de urare, de felicitare, colinde de tip general, colinde sociale, fantastice, eroice, despre agricultură, etc. (colinda se va evidenția prin bogăția și importanța conținutului).

În concurs se va participa cu un singur colind tradițional din zonele etnofolclorice ale țării, interpretat în limba română (maxim 10 minute)/ unitate de învățământ/categorie de vârstă. Nu vor fi luate în considerare scenetele/piesele de teatru, cântece de iarnă sau din repertoriul unor soliști de muzică etno, folk ce abordează în genul muzical, versuri de colind.

Înscrierile se vor realiza de către reprezentanții unităților de învățământ și se vor prezenta la sediul Primăriei.
Documentele necesare pentru înscriere sunt fișa de înscriere pentru grupul participant în care va fi descris colindul și zona din care provine, însoțită de tabele nominale cu membrii grupului și colindul, montat în format MP4 pe suport DVD și negativ, până la data de 30.11.2020.

Vor fi acordate premii tuturor participanților și câștigătorilor care vor fi desemnați de un juriu de specialitate.