Medicii rezidenţi îşi primesc bursele fără întreruperi şi întârzieri

Bursele pentru medicii rezidenți, în cuantum lunar de 670 lei, se vor plăti în continuare. Guvernul a adoptat o ordonanță prin care, bursa de rezidențiat se acordă până la data la care personalul respectiv beneficiază de salariul de bază/soldă de funcție la nivelul reglementat pentru anul 2022.

Plata lunară a bursei de rezidenţiat se realizează din bugetul de stat, prin bugetul aprobat al Ministerului Sănătăţii, pentru unităţile sanitare de stat din subordinea sa şi pentru unităţile sanitare de stat din subordinea autorităţilor administraţiei publice locale.

Bursele pentru rezidențiat în cuantumul legal de 670 lei / lunar

Așadar, medici rezidenți vor continua să beneficieze, fără niciun fel de sincope, de bursele pentru rezidențiat în cuantumul legal de 670 lei / lunar.

“Un proiect legislativ, care arată incă o dată, faptul că, sănătatea este un domeniu prioritar pentru Partidul Social Democrat.

Proiectul de lege reglementează cadrul legislativ pentru acordarea bursei de rezidențiat.

Medicii rezidenți, medicii dentiști rezidenți, farmaciștii rezidenți si medicii rezidenți din unitățile sanitare de stat cu un salariu lunar brut mai mic de 7.100 lei, începând cu luna iulie 2017, beneficiază de o bursă de rezidențiat în cuantum lunar de 670 lei.

Bursa de rezidențiat nu este supusă impozitului pe venit și nu constituie bază de calcul pentru contribuțiile de asigurări sociale de stat, asigurări pentru șomaj, asigurări sociale de sănătate sau pentru accidente de muncă și boli profesionale”, spune deputatul PSD, Violeta Răduţ.

Medicii rezidenţi îşi primesc bursele fără întreruperi şi întârzieri

În urma îngrijorărilor exprimate în spațiul public, experții din cadrul Ministerului Muncii și Justiției Sociale și Ministerului Sănătății au analizat cu atenție prevederile legale în vigoare și au determinat faptul că acestea creează cadrul juridic suficient și necesar pentru derularea, fără niciun fel de întreruperi sau întârzieri, a programului de burse pentru rezidenți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *