Medaliile vin în Teleorman pe motocicletă

Până unde ați merge pentru o pasiune? Cât din timpul, banii și energia voastră ați investi în hobby-ul vieții? Un sfert? Jumătate? Totul? Unii oameni își găsesc o pasiune atât de importantă pentru ei, încât fac tot ce le stă în putință pentru a obține, într-un final, și satisfacții de pe urma acesteia.

Este cazul lui Șerban Slăbescu, ”biker-ul” care a dus pasiunea sa pentru motoare dincolo de limite. A trecut peste greutăți financiare, accidentări și ore întregi de antrenament și a reușit să pună numele Teleormanului pe lista elitei sportului motorizat.

enduro cross

Șerban a obținut, în premieră absolută pentru sportul motorizat din județul nostru, medalia de bronz la Campionatul Național de motocross, clasa mare, MX1 seniori. A participat la toate etapele concursului cu motocicleta proprie și cu bani din propriul buzunar, strângând din dinți la durerea provocată de un ligament smuls la glezna dreaptă. Tot Șerban este cel care a adus prima medalie de aur din istoria Teleormanului la jocuri sportive, echipe de seniori.

Drumul până la medalii a început din copilărie

Ca orice pasionat care se respectă, Șerban Slăbescu și-a descoperit dragostea pentru motoare încă din copilărie. El povestește că prima dată a văzut o motocicleta într-o poză de familie, în care apăreau tatăl și bunicul său.

Câțiva ani mai târziu, în 2000, un prieten l-a lăsat să încerce, pentru prima dată, o motoretă. ”Era o Honda de 50 de centimetri cubi”, își amintește Șerban. Și pentru că atunci s-a simțit într-adevăr liber, după un an a obținut permisul de conducere a acestor vehicule.

De-abia în anul 2003 a reușit, însă, să-și achiziționeze primul motor, o Jawa 250 din anul 1962. Iar primul motor de viteza l-a luat la sfârșitul lui 2004. ”Era un Kawasaki verde. De aceea, într-un ziar mi s-a dat apelativul de “teroarea verde””, își amintește, zâmbind, Șerban Slăbescu.

După nouă ani a participat la primul concurs

După nouă ani de la prima experiență pe un motor, Șerban Slăbescu participa la primul concurs de enduro. ”A fost o cupă privată, organizată undeva lângă Târgoviște, în localitatea Răzvad. Știu că am stat mai toată ziua prin pădure, dând la kickstarter și încercând să pornesc motocicleta antiluviană”, povestește tânărul.

enduro cross

Anul acesta a participat la campionatul național de motocross. ”La motocross au fost etape de câte două manșe la Zărnești (județul Brașov), Lăzarea (județul Harghita), Valea lui Mihai (județul Arad) și Odorheiu Secuiesc (județul Harghita). În urma rezultatelor cumulate am obținut medalia de bronz”, spune Șerban.

Accidentări, ore de antrenament și investiții financiare, ”prețul” plătit de Șerban

La toate etapele la care a participat, Șerban și-a pus la bătaie propriile finanțe și motocicleta proprie, pentru că nu a beneficiat de nici o sponsorizare.

În plus, a îndurat dureri atroce, provocate de o accidentare mai veche. ”M-am accidentat anul trecut, în august, la antrenament. Pe un viraj, mi-am agățat glezna într-o piatră sau buturugă ascunsă în iarbă și am avut o smulgere de ligament. Ca să nu abandonez în campionat, am mers în continuare la două etape, plus la Cupa Endurocross de la Alexandria. Fără refacere suficientă, recidivele au apărut și acum încă am probleme”, povestește Șerban Slăbescu.

Și, deși sezonul competițional s-a încheiat, biker-ul continuă antrenamentele. ”Acum sezonul s-a terminat și mai fac doar pregătire fizică pentru menținere și recuperarea accidentărilor. În perioada precompetițională fac mai multă pregătire fizică specifică, de 3-4 ori pe săptămână, câte 3 ore”, spune acesta.

Luptă pentru sportul pe motor din Teleorman

Șerban Slăbescu nu a făcut toate aceste sacrificii doar pentru a-și face cunoscut propriul nume. De-a lungul timpului, a obținut medalii pentru cluburi de profil din Târgu Mureș și Harghita. Însă dorința sa a fost aceea de a înființa un club sportiv chiar în Teleorman. Și a și reușit acest lucru. Și-a înființat propriul club sportiv, Supercross Alexandria, și, de acum, poate își poate reprezenta propriul județ în competiții.

Lipsa sponsorilor, o problemă

Deși iubește sportul pe care îl practică și satisfacțiile nu se lasă așteptate, Șerban are îndoieli în ceea ce privește viitorul său competițional. Și asta pentru că participarea la campionate este destul de costisitoare, iar sponsorii nu se lasă convinși să investească în acest segment.

”Sunt în dubii dacă să mai particip și la anul în campionate de endurocross și motocross. Este destul de costisitor și nu am niciun sponsor. Motocicleta are deja 5 ani și ar trebui schimbată. Deocamdată nu știu ce voi face”, recunoaște Șerban.

În ceea ce-i privește pe ceilalți pasionați de motoare din Teleorman, nu puțini la număr, Șerban Slăbescu le transmite un mesaj: ”Aveți ochii în patru! Strada nu este circuit!”.
2 thoughts on “Medaliile vin în Teleorman pe motocicletă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *