29 septembrie 2022

TR News

Stiri din Teleorman

Marcel Iureș și George Mihăiță urcă pe scena Centrului Multifuncțional din Alexandria

Municipiul Alexandria reintră ușor, dar sigur în ”liga mare”. După ce ani de zile locuitorii reședinței județului Teleorman au fost privați de acte culturale, iată că odată cu deschiderea Centrului Multifuncțional actorii de renume ai țării revin pe scena din Alexandria.

Piesa de teatru „Păi… despre ce vorbim noi aici, domnule?”, cu Marcel Iureş şi George Mihăiţă, în regia lui Alexandru Dabija, va fi interpretată miercuri, 20 aprilie 2022, ora 19.00, la Centrul Multifuncțional pentru Tineri din Alexandria.

Piesa de teatru ne prezintă întâlnirea cu doi actori magistrali, Marcel Iureș (Moromete) și George Mihăiță (Cocoșilă), prin care ne oferă numeroase momente de ilaritate, precum și reflecții asupra universului românesc realist și mitic, dar totodată ne prezintă și o dramatizare după ”Moromeții”, semnată de Cătălin Ștefănescu. Spectacolul este considerat de critici o bijuterie a creaţiei teatrale independente contemporane.

Într-un adevărat tur de forță teatral, doi dintre cei mai iubiți actori români, readuc la viață universul inconfundabil al Moromeților, într-un spectacol îmbibat de umorul tăios și înțelepciunea piezișă ale satului teleormănean.

Spectacolul se concentrează asupra figurii inegalabilului Ilie Moromete, angajat într-un dialog plin de ironie și sclipind de inteligență cu cel mai bun prieten al său, Cocoșilă, în care sunt puse sub semnul întrebării moravurile sociale și politice ale unei lumi ce a luat-o razna.

Pretul unui bilet este de 50 lei, evenimentul fiind subvenționat de Primăria municipiului Alexandria, pentru a facilita accesul cetățenilor la piesa de teatru.

Biletele se pot achiziționa de la Centrul Multifuncțional pentru Tineri Alexandria începând cu data de 14 aprilie 2022 (joi, vineri, luni, marți), în intervalul orar 14.00–17.00, sâmbătă în intervalul orar 10.00 – 12.00 și în ziua spectacolului, în limita locurilor disponibile.