19 februarie 2024

TR News

Stiri din Teleorman

Avocatul Poporului, pentru prima dată în județul Teleorman

Teleormănenii care se simt nedreptățiți sau cărora instituțiile statului le-au încălcat drepturile se pot adresa direct, de acum înainte, reprezentanților Avocatului Poporului. Consilierii din cadrul Biroului Teritorial Slobozia al Instituției Avocatul Poporului au avut, astăzi, prima serie de audiențe, față în față, cu cetățenii din județul Teleorman, iar astfel de întâlniri vor avea loc frecvent.

Biroul Teritorial Slobozia al Instituției Avocatul Poporului funcționează din 2021

Biroul Teritorial Slobozia al Instituției Avocatul Poporului a fost înființat în anul 2021 și apără drepturile și interesele cetățenilor din zona Bărăganului, incluziv din Teleorman. Cele mai uzuale probleme cu care se confruntă oamenii și pe care le sesizează Avocatului Poporului, apar în relațiile cu Casele de Pensii, spune Adriana Sileanu, consilier coordonator al Biroului Teritorial Slobozia al Instituției Avocatul Poporului.

”Oamenii se plâng de faptul că pensiile nu le-au fost calculate corect, sau persoanele cu dizabilități, din cauza unor probleme birocratice, nu au putut fi încadrate în categoria persoanelor cu handicap. Alte petiții au legătură cu locurile de parcare”, explică Adriana Sileanu.

Reprezentanții Avocatului Poporului se pot sesiza și din oficiu, atunci când este cazul, concentrându-se pe probleme concrete întâmpinate în fiecare județ.

Primul pas spre rezolvarea unei probleme, semnalarea acesteia

Coordonatorul Biroului Teritorial Slobozia al Avocatului Poporului spune că orice persoană care se simte lezată în relația cu instituțiile statului poate semnala problema consilierilor instituției.

”Primul pas spre rezolvarea unei probleme este semnalarea acesteia. Trebuie să se găsească o soluție”, spune Adriana Sileanu.

Atenție, însă, reprezentanții Avocatului Poporului nu acordă consultanță juridică, aceștia fiind doar un liant între cetățeni și instituțiile statului.

Consilierii Instituției Avocatului Poporului și-au propus să susțină audiențe în județul Teleorman în fiecare lună. Întâlnirile cu cetățenii au loc în incinta Palatului administrativ din Alexandria. Cei care doresc să stea de vorbă cu aceștia se pot înscrie la audiențe telefonic, sau să se prezinte direct.