29 septembrie 2022

TR News

Stiri din Teleorman

Poștașii din Teleorman se modernizează! Pensia vine mai rapid pe biciclete electrice

Biciclete electrice și cutii poștale digitale. Sunt doar câteva dintre ”accesoriile” de care vor beneficia angajații Poștei Române în următoarea perioadă. Anunțul a fost făcut chiar de directorului instituției, Florin Valentin Ștefan. Prezent în Alexandria la inaugurarea sediului modernizat de lângă gară, șeful Poștei Române a prezentat planul prin care Compania Națională de Poștă Română dorește să redevină atractivă pentru clienți, în special pentru tineri.

Poștașii vor avea biciclete electrice pentru a se deplasa mult mai ușor de la un client la altul. La 160 de ani de la înființare, directorul Companiei Naționale de Poștă Română, Florin Valentin Ștefan a demarat planul de modernizare a instituției. În toate județele țării sediile au fost sau urmează să fie dotate cu aparate, calculatoare și programe de calcul de ultimă generație.

Poștașii vor avea biciclete electrice

Și poștașii vor beneficia de această modernizare. Aceștia vor scăpa în cele din urmă de celebrele biciclete și vor primi unele electrice. Încă de la finalul anului trecut, 25 de factori poștali din București și Ilfov au scăpat de pedalat. Proiectul s-a bucurat de un real succes, poștașii parcurgând distanțele într-un timp mult mai scurt. În următoarea perioadă Poșta Română va achiziționa nu mai puțin de 1000 de biciclete electrice care vor fi împărțite în toată țara.

Bicicletele electrice sunt din aluminiu și sunt dotate cu un motor de 250 W și au o autonomie de 60-80 km, viteza fiind limitată la 25 km/h. Totodată, sunt echipate cu furcă cu sistem de amortizare a șocurilor și un șezut comfort line care asigură o deplasare comodă a factorilor poștali.

Cutii poștale digitale

Și nu este singura noutate. Poșta Română vrea să rămână principalul ”livrator” de colete al românilor. În acest sens urmând să fie montate 3000 de cutii poștale digitale, celebrele ”easy box”.

Cutiile poștale urmează să fie amplasate atât în oficiile Poștei Române cu acces non stop, cât și în alte oficii poștale și zone strategice de interes de pe teritoriul țării, astfel încât să fie accesibile pentru utilizare de către toți clienții și firmele de curierat.

În ciuda dificultăților prin care a trecut, dar și a concurenților, Poșta Română este liderul de piață în sectorul serviciilor poștale și deservește aproximativ 19 milioane de români, punând la dispoziție cea mai extinsă rețea de oficii poștale.