19 octombrie 2021

TR News

Stiri din Teleorman

Manager spital Teleorman: ”Paturile de la terapie intensivă se ocupă în câteva secunde după eliberare”

Spitalul Municipal Caritas din Roșiorii de Vede, care tratează bolvani Covid-19 în stare gravă, este ocupat până la refuz, la fel și secția ATI, iar presiunea pe care o resimt cadrele medicale este uriașă. Potrivit managerului, Valentina Robu, ”cum se eliberează un pat la Terapie Intensivă, se ocupă în câteva secunde”.

Județul Teleorman are localitatea cu cea mai mare rată de infectare din țară, în acest moment, potrivit celor mai recente date. Este vorba despre comuna Zâmbreasca, localitate cu o incidență de 20,46 de cazuri la mia de locuitori. Nici în localitățile urbane situația nu este mai bună, orașul Videle înregistrând o rată de 12,65 la mie, în timp ce municipiul reședință de județ a depășit 8 cazuri la mia de locuitori. Aceste cifre se traduc într-o presiune uriașă pe spitalele din Teleorman care tratează bolnavi Covid-19.

Cea mai mare incidență din țară, în județul Teleorman

Comuna Zâmbreasca are, porivit datelor, doar 1.271 de locuitori. 26 dintre aceștia s-au infectat, în ultimele 14 zile, cu Sars-CoV2, ceea ce înseamnă o rată de incidență de 20,46 de cazuri la mia de locuitori. Este cea mai mare rată de infectare din județ și din țară, însă, și în localitățile urbane din județul Teleorman sunt problem.

Paturile de la ATI sunt ocupate instantaneu

În aceste condiții, Spitalul Municipal Caritas din Roșiorii de Vede, care tratează bolvani Covid-19 în stare gravă, este ocupat până la refuz, la fel și secția ATI, iar presiunea pe care o resimt cadrele medicale este uriașă.

”În acest moment avem internați 202 pacienți, în condițiile în care vin continuu ambulanțe după ambulanțe. Situația nu este tocmai roz, sunt foarte mulți pacienți care au stat mult la domiciliu, iar acum vin cu forme foarte grave. Tot timpul la terapie intensivă numărul de pacienți este egal cu numărul de paturi. 12 paturi în terapie intensivă care sunt tot timpul ocupate. Cum se eliberează un pat se ocupă în câteva secunde. Este o mare presiune pe medici pentru că pacienți nu vin din timp, iar când ajung au forme foarte grave”, a declarat direcorului Spitalului Caritas din Roșiorii de Vede, doctorul Valentina Robu.

În ultimele 24 ore, în județul Teleorman s-au efectuat 279 de teste Covid-19 și peste 1.000 de persoane s-au vaccinat împotriva Sars-CoV2.