19 octombrie 2021

TR News

Stiri din Teleorman

microbuz școlar

De luni elevii se întorc în bănci! Nu mai contează rata de infectare din localitatea lor

Elevii se întorc la școală. De aceast dată fizic. Reprezentanții Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Teleorman au adoptat hotărârea prin care ”toate unitățile de învățământ preuniversitar din județ vor funcționa conform scenariului I, care presupune participarea zilnică, cu prezență fizică a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și a elevilor în unitățile de învățământ”. Rămân totuși în fața calculatorului sau tabletei, ”clasele / grupele a căror activitate didactică a fost suspendată ca urmare a aparițiilor cazurilor de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 la cadrele didactice, măsura suspendării continuă până la finalul perioadei de 14 zile”.

Cu toate acestea, elevii și profesorii vor fi testați periodic. În ultima decizie, reprezentanții Comitetului pentru Situații de Urgență au aprobat utilizarea testelor rapide din salivă pentru elevi și cadrele didactice.

„Se propune utilizarea în unitățile de învățământ a testelor rapide antigen non-invazive efectuate din proba de salivă pentru elevi, profesori/învățători educatori, în scopul monitorizări permanente și eficiente a riscului epidemiologic la nivelul acestora concomitent cu intensificarea acțiunilor de control desfășurate de instituțiile abilitate pentru verificarea respectării normelor de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2”, este decizia CSU.

Principala reglementare din noul ordin comun al Ministerului Educației și Ministerului sănătății este suspendarea cursurilor la apariția unui caz pozitiv într-o clasă. Toți copiii acelei clase rămân acasă. După 8 zile cei care sunt testați și au un rezultat negativ se întorc în clasă. Restul stau în online.

Cursurile se suspendă doar în cazul în care sunt elevi infectați, nu în cazul în care un profesor se îmbolnăvește. Unitatea școlară ia decizia. Dacă școală împreunăa cu DSP constată că e necesară închiderea, cursurile pot fi suspendate. Școlile vor avea o autonomie mai mare în perioada următoare.