18 ianuarie 2021

TR News

Stiri din Teleorman

unpr vrea sa rupa fuziunea cu pmp

Liderii UNPR vor să oprească fuziunea cu PMP

Fuziunea dintre PMP și UNPR este pe cale să se rupă. Progresiștii nu sunt mulțumiți de pozițiile pe care le-au primit din partea lui Traian Băsescu pe liste la alegerile parlamentare și vor să rupă fuziunea. Mai mult decât atât, aceștia consideră că ”principiul de bază al fuziunii nu a fost respectat”.

Se rupe lanțul de iubire dintre Partidul Mișcarea Populară și Uniunea Națională pentru Progresul României. Progresiștii cred că au fost ”trași pe sfoară” de Traian Băsescu, iar acum vor să rupă fuziunea. Vicepreședintele UNPR, Ion Răducanu a transmis un sms tuturor liderilor de filiale județene pe care îi cheamă mâine, 24 octombrie, de la ora 12:00, la sala grupului UNPR din Parlamentul României. Motivul? Găsirea unor soluții urgente pentru ruperea fuziunii.

Dragi colegi, mă simt obligat să vă informez că, în urma reuniunii desfășurate ieri la sediul central al PMP în prezența conducerii executive, s-au stabilit primele poziții pe listele de candidați la fiecare județ în parte. Datorită unor aranjamente subiective și rău voitoare făcute de o grupare din jurul lui Eugen Tomac, principiul de bază al fuziunii nu a fost respectat. De aceea, sunt încă situații în care colegii noștri au rămas în afara listelor. La aceasta se adaugă multiplele neînțelegeri apărute la nivelul multor organizații, între PMP și UNPR. În aceste condiții, consultându-mă cu peste 40% dintre colegi, consider că este bine să ne întâlnim Luni la Parlament, la ora 12, la sala grupului UNPR, et. 1M, într-o reuniune a Comitetului Executiv Național, care există încă și să decidem împreună ce este de făcut în legătură cu această fuziune. Dacă cineva va încerca să saboteze această reuniune să știți că nu vrea să aflați realitatea. Mulțumesc. Vicepreședinte UNPR Ion Răducanu”, așa sună SMS-ul primit de liderii locali ai UNPR.

PMP își pierde reprezentanții în birourile electorale

Fuziunea prin absorbție dintre PMP și UNPR s-a realizat în data de 20 iulie. Două luni mai târziu Tribunalul a recunoscut această fuziune, dar ea a fost contestată. Până la o decizie definitivă și irevocabilă a instanței cele două partide sunt încă independente. Dacă progresiștii reușesc să oprească fuziunea se vor da peste cap multe socoteli. În primul rând PMP își pierde reprezentanții în birourile electorale județene, pe motiv că nu are grup parlamentar.

Potrivit Legii alegerilor parlamentare, îşi pot desemna reprezentanţi în birourile electorale de circumscripţie (judeţene) numai „partidele politice care au grup parlamentar propriu în cel puţin una dintre Camerele Parlamentului“. Ori PMP n-a avut niciodată grup parlamentar.