Teleormănenii se iubesc ”în draci”. La două căsătorii, un divorț

La două cupluri căsătorite, unul divorțează.  Potrivit ultimului buletin informativ al Statisticii Teleorman, 68 de cupluri au spus un ”DA” hotărât în n fața ofițerului de la starea civilă. Din păcate, aceleași date scot la iveală un lucru dureros. În aceeași timp, 37 de familii au decis să divorțeze.

Pe aceeași temă: TELEORMĂNENII MOR PE CAPETE. POPULAȚIA JUDEȚULUI SCADE DE LA LUNĂ LA LUNĂ

Se iubesc până ajung să divorțeze. Tot mai puțini teleormăneni decid să-și întemeieze o familie. Iar din cei care au acest ”curaj”, puțini ajung la bătrânețe alături de persoana căreia i-a jurat iubire veșnică, la bine și la greu.

Puține căsătorii, multe divorțuri

După cum se știe, vara este ”sezonul nunților”, în timp ce divorțurile nu țin cont de un anotimp anume. Cu toate astea, studiile au arătat că deși în lunile de iarnă cuplurile reușesc să rămână unite în ciuda ”facturilor la întreținere”, primăvara crizele conjugale se acutizează culminând de cele mai multe ori cu un divorț.

Deși nu suntem în ”plin sezon” al divorțurilor, deja numărul acestora a crescut alarmant. Potrivit ultimelor date statistice, în ultima lună analizată, la oficiile de stare civilă din Teleorman s-au înregistrat  68 căsătorii, la jumătate față de luna anterioară. În același timp, a crescut numărul divorțurilor. 37 de cupluri și-au spus ”la revedere”.

Vârsta medie a celor care ajung la divorț se situează între 37 și 42 de ani

Deși am tinde să credem că în prezent tinerii sunt cei care aleg să urmeze căi diferite în urma unui mariaj eșuat, vârsta medie a celor care ajung la divorț se situează între 37 și 42 de ani. Atunci când vorbim despre vârsta celor care aleg să se căsătorească, observam diferențe notabile între locuitorii din mediul urban și cei care trăiesc în mediul rural. ”Mirii de la oraș” având o vârstă cuprinsă între 28 și 30 de ani, pe când la țară oamenii se căsătoresc mult mai tineri, 25-30 de ani.

Violența și alcoolul sunt principalele cauze ale divorțurilor

Când vorbim despre principalele motive de divorț, românii înregistrează o ”tradiție” la capitolul violență și consum de alcool. De câțiva ani buni, una dintre cauzele obișnuite ale încheierii unui mariaj a devenit munca în străinătate a unuia dintre parteneri sau chiar a ambilor. Lipsa comunicării sau incompatibilitatea la nivel de educație sau stil de viață reprezintă alte elemente decisive în soarta unei căsnicii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *