Teleormănenii au printre cele mai mici salarii din țară

vechime

Salariile teleormănenilor sunt cu aproximativ 30 la sută mai mici decât ale celorlalți români. Mai exact, în Teleorman salariul mediu brut este cu aproape 840 de lei mai mic decât în restul țării.

Avem puține locuri de muncă, iar ele sunt și prost plătite. Aceasta este concluzia care se poate trage din ultimul buletin informativ al Statisticii Teleorman. Potrivit datelor, teleormănenii sunt printre cei mai prost plătiți români.

Printre cele mai mici salarii din țară

Dacă la nivel național câștigul mediu brut a fost de aproximativ 3000 lei, teleormănenii au câștigat cu 27,8 la sută mai puțin decât conaționalii lor. Adică salariul mediu brut în județul nostru a fost cu aproximativ 836 de lei mai mic decât în restul țării.

Pe aceeași temă: TELEORMĂNENII MOR PE CAPETE. POPULAȚIA JUDEȚULUI SCADE DE LA LUNĂ LA LUNĂ

”Câştigul salarial mediu nominal brut la nivelul judeţului Teleorman, în luna noiembrie  2016 a fost de 2169 lei, mai mic cu 27,8% (- 836 lei) faţă de salariul mediu brut pe economie, şi cu 0,5% (+10 lei ) peste realizările lunii precedente.

Pe ramuri de activitate, în luna  noiembrie 2016, s-a realizat un câştig mediu brut de:

  • 1929 lei  în agricultură, silvicultură, piscicultură, cu 18,7% (- 445 lei)  mai mic )  faţă  de realizările pe ţară  şi cu  0,8%  (- 16 lei) sub realizările lunii anterioare;
  • 1969 lei  în industrie şi construcţii, cu 29,3% (- 815 lei ) sub realizările pe ţară şi cu 1,6% (+ 31 lei) peste realizările lunii anterioare;
  • 2305 lei în activitatea de servicii, cu 27,1% (- 858 lei) mai mic faţă de realizările la nivel de ţară şi la acelaşi nivel cu relizările lunii anterioare”, se arată în ultimul buletin statistic.

Pe aceeași temă: TELEORMĂNENII SE IUBESC ”ÎN DRACI”. LA DOUĂ CĂSĂTORII, UN DIVORȚ

Salarii mai mari decât acum un an

Cu toate acestea, comparativ cu luna noiembrie a anului 2015, câștigul salarial mediu brut a crescut cu 5,2% (+ 108 lei ). Dar această creștere se datorează majorărilor salariale și a creșterii salariului minim pe economie.

Datele lunare privind câştigul salarial sunt obținute printr-o cercetare statistică selectivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *