15 aprilie 2021

TR News

Stiri din Teleorman

Județul Teleorman are un prefect și doi subprefecți

Prefect și un subprefect de la PNL, și al doilea subprefect de la USR-Plus. Aceasta va fi formula de conducere a Prefecturii Teleorman. După împărțirea posturilor de prefect, USR-PLUS i-a revenit funcția de subprefect în județul Teleorman.

”Miercuri, 3 martie, prefectul și subprefectul de Teleorman au fost eliberați din funcții, conform actului normativ care a intrat în vigoare la data de 3 februarie 2021, în vederea schimbării statului. Emilia Paraschivescu și Nicoleta Voicu vor ocupa, în continuare, aceste funcții.

Potrivit OUG nr.4/2021, funcțiile de prefect și de subprefect devin funcții de “demnitate publică”, iar condițiile de ocupare se modifică substanțial.

Mai exact, din “înalți funcționari publici”, așa cum prevedea vechea OUG nr.57/ 2019, în baza căreia au fost numiți, aceștia devin “demnitari publici”, conform noilor prevederi legale.

Pentru aplicarea schimbării statului s-a impus, procedural, eliberarea din funcție a tuturor celor care au fost numiți în baza vechiului act normativ,  OUG nr. 57/ 2019, după cum a declarat și premierul Florin Cîțu.

În cel mai scurt timp, prefectul Emilia Paraschivescu și subprefectul Nicoleta Voicu își vor relua atribuțiile de serviciu”, se arată într-o informare d epresă a PNL Teleorman.

Noul prefect este absolvent de ASE. Aceasta a terminat un program de masterat în Audit financiar contabil și consiliere. Potrivit CV-ului, aceasta a lucrat în Primăria Videle, la Casa de Asigurări de Sănătate a municipiului București, la Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc, dar și la Institutului Național al Magistraturii și Curții de Conturi a României.

Din 2018, aceasta activează ca auditor public intern, la Primăria Municipiului București.

Sergiu Iordan este propunerea alianței USR-PLUS pentru funcția de subprefect.