15 aprilie 2021

TR News

Stiri din Teleorman

Deputații PNL, Ică Calotă și Maria Stoian, o rușine pentru politica teleormăneană

Deputații PNL, Ică Florică Calotă și Maria Stoian au ”rezolvat” toate probleme țării și au trecut la lucruri mult mai ”serioase”. Deși județul Teleorman se află pe ultimele locuri în privința locurilor de muncă, a salariilor sau a investițiilor, cei doi deputați liberali din județul Teleorman au alte priorități. Acestora le-a venit ideea să omoare animalele din gradinile zoologice. În urma numeroaselor mesaje ”de bine” primite, cei doi au retras această inițiativă legislativă aberantă.

ica calotaDeputații PNL de Teleorman, Ică Calotă și Maria Stoian s-au făcut de râs și au stârnit adevărate revolte în rândul iubitorilor de animale după ce au inițiat un proiect legislativ prin care grădinile zoologice ar fi putut vinde animalele în surplus pentru vânătoare, circ sau sacrificare. Această inițiativă legislativă a stârnit critici la adresa celor doi.

În cele din urmă, potrivit unui comunicat de presă al PNL Teleorman, deputaţii Ică Florică Calotă şi Maria Stoian au decis retragerea iniţiativei legislative.

“Ţinând cont de dezbaterile publice generate de iniţiativa legislativă, am hotărât retragerea acesteia din procedura legislativă, printr-o solicitare pe care am înregistrat-o în cursul zilei de ieri la Parlament. În perioada următoare vom organiza consultări pe această temă şi cu reprezentanţii ONG-urilor care militează pentru protecţia animalelor, astfel încât împreună să găsim soluţia optimă şi oportună, înainte ca proiectul să fie supus dezbaterii şi adoptării în Parlament. Astfel, dorim să identificăm cea mai bună soluţie pentru situaţia suprapopulării grădinilor zoologice cu anumite specii de animale, situaţie care determină în multe cazuri supraaglomerarea ţarcurilor cu unele specii de animale sălbatice şi cazarea acestora în condiţii improprii”, spun reprezentanții PNL Teleorman.

Poate în cele din urmă cei doi deputați ar trebui să mai coboare puțin cu picioarele pe pământ și să privească realitatea din jurul lor. Să lase animalele sălbatice în pace, că oricum sunt chinuite în grădinile zoologice, și să facă ceva pentru acest județ. Că doar d-aia au fost aleși.