15 aprilie 2021

TR News

Stiri din Teleorman

tren gara

Calea ferată pe ruta Roșiorii de Vede – București va fi modernizată! Trenurile vor circula cu 160 km/h

Călătoria cu trenul de la Roșiorii de Vede la București va dura doar 45 de minute. Asta după ce calea ferată pe acest tronson va fi reabilitată, iar trenurile vor putea merge și cu 160 km/h. CFR SA a lansat deja licitațiile pentru modernizarea liniei de cale ferată București-Craiova, iar termenul de finalizare urmează să fie de aproximativ 2 ani, mai exact 23 de luni.

Compania Națională de Căi Ferate “CFR” SA a lansat licitațiile deschise, în valoare totală de 97,2 milioane de lei, pentru studiile de fezabilitate și proiectele tehnice necesare modernizării liniei de cale ferată București – Craiova, pentru circulația trenurilor de călători cu viteza maximă de 160 km/oră, respectiv cu 120 km/oră pentru trenurile de marfă.

Studiile de fezabilitate și proiectele tehnice se vor realiza pe 2 subsecțiuni, prima fiind București Nord – Roșiori Nord, în lungime de 96 kilometri, iar ce de-a doua fiind Roșiori Nord – Craiova, în lungime de 110,2 kilometri.

Prin acest proiect se urmărește modernizarea infrastructurii feroviare pe tronsonul București – Craiova, da rși creșterea numărului de pasageri și a volumului de mărfuri transportate.

Valoarea estimată a contractelor este de 45.555.581,25 lei fără TVA pentru subsecțiunea 1 București Nord – Roșiori Nord și de 51.724.566 lei fără TVA pentru subsecțiunea 2 Roșiori Nord – Craiova.

Finanțarea este asigurată din Fondul de Coeziune, prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei – CEF Sector Transport, în procent de 85 la sută din valoarea eligibilă, iar restul sumei va fi suportat de la Bugetul de stat.