30 iulie 2021

TR News

Stiri din Teleorman

În sfârșit! Policlinica din Alexandria va fi reabilitată!

Policlinica din Alexandria va fi reabilitată. De foarte mulţi ani, la imobilul în care funcţionează Policlinica judeţeană, din Alexandria, nu s-au efectuat niciun fel de reparaţii. Asta a făcut ca respectivul aşezământ de sănătate publică să ajungă într-o avansată stare de degradare.

Lipsa banilor a fost cauza principală a repetatelor amânări în ceea ce priveşte efectuarea lucrărilor de reparaţii. Este de precizat faptul că în imobilul în care îşi desfăşoară activitatea Policlinica şi în clădirea în care funcţionează cabinetele de Stomatologie doar o parte din spaţii mai sunt în administrarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Alexandria, marea majoritate a cabinetelor medicale aflându-se în proprietatea medicilor care, în baza legii, le-au cumpărat de la stat.

În urma intervențiilor, se pare că senatorul PNL, Eugen Pîrvulescu a reușit să obțină finanțarea pentru reabilitarea unității sanitare.

”După 30 de ani în care nu s-a investit nimic concret în Policlinica din Alexandria, am reușit să obțin finanțare pentru reabilitarea unității sanitare, atât de importantă pentru teleormăneni. Premierul Florin Cîțu a înțeles că în județul nostru sunt multe investiții de făcut și m-a asigurat că îmi va susține proiectele. Aproximativ un milion de euro sunt alocați proiectului de reabilitare a Policlinicii din Alexandria.

Încă din copilărie cunosc această Policlinică. Aici veneam cu părinții, la medicul meu, când aveam o problemă de sănătate. Pot spune că, practic, am observat cu tristețe cum s-a degradat treptat această clădire, ajungând, în prezent, într-o stare jalnică. Miercuri după-amiază m-am deplasat în această unitate medicală. Dezastru! Totul este deteriorat. Atunci când plouă, în interior se scurge apa, din cauza acoperișului distrus. Scaunele din spațiile de așteptare sunt rupte, tâmplăria este făcută praf, iar frigul domnește pe toate holurile. Când am ajuns, pe hol am întâlnit câțiva medici. M-am prezentat, le-am explicat de ce mă aflu acolo, iar ei m-au privit cu scepticism, ca și cum mi-ar fi spus “nu te credem!”. Reacția a fost una firească, având în vedere că pentru Policlinica din Alexandria, Consiliul Județean Teleorman nu a alocat vreodată bani pentru reabilitare, iar totul a rămas doar la stadiu de proiect și de promisiune electorală. Această unitate sanitară este una esențială pentru județul nostru. Aici ajung oameni din toate localitățile, mulți dintre ei venind special pentru medicii care îi tratează de ani buni și le cunosc durerile.

Mă bucur enorm că am reușit să obțin finanțare pentru acest proiect și voi continua să lupt pentru nevoile teleormănenilor”, spune senator PNL Teleorman, Eugen Pîrvulescu.