25 septembrie 2020

TR News

Stiri din Teleorman

Sport extrem pentru pietoni. Echilibristică pe trotuar, jaloane printre țurțuri

Zăpada formată pe acoperişurile blocurilor s-a transformat în țurțuri de gheaţă. Din cauza încălzirii uşoare a vremii aceştia au început să cadă pe trotuare. De aceea, viaţa trecătorilor este pusă în pericol.

După câteva zile de ninsoare şi ger, județul Teleorman arată acum de parcă ar fi din gheaţă. Pericolul îi pândeşte la orice pas pe trecători. Multe blocuri din Alexandria sunt pline de ţurţuri imenşi, care pot cădea în orice moment. Responsabilitatea de a îndepărta ţurţurii de pe acoperişuri cade în sarcina asociaţiei de locatari sau a proprietarilor. Cu toate acestea, când ei nu pot face nimic, trebuie să apeleze la pompieri.

Putem ajunge în spital

Medicii spun că trebuie să fim foarte atenţi pe unde mergem şi să ne uităm la streşinile caselor. Un ţurţure care loveşte direct în cap o persoană îi poate provoca acesteia starea de comă. Dar acest lucru depinde şi de mărimea ţurţurelui şi de distanţa de la care cade. Legislaţia prevede amenzi destul de mari pentru cei care nu-şi curăţă casele de ţurţuri, dar autorităţile mărturisesc că nu au amendat pe nimeni anul trecut.

Patinaj în aer liber

Încălzirea ușoară a vremii a provocat formarea de polei pe mai multe trotuare din municipiul Alexandria. Din acest motiv, în anumite zone din oraş este o adevărată aventură să te deplasezi pe stradă. Pentru a nu risca să ajungeţi la spital, conducerea Primăriei Alexandria avertizează atât persoanele fizice cât şi firmele că va aplica amenzi drastice celor care nu respectă legea şi nu-şi îndepărtează zăpada din faţa locuinţei.

Echilibristică pe trotuar

Dacă pentru şoferi, problema a fost rezolvată, pietonii au în continuare de suferit, fiind nevoiţi să facă echilibristică pe trotuar. Zeci de teleormăneni au ajuns în ultimele zile la spital cu fracturi sau luxaţii, după ce au căzut pe gheaţă. Vina aparţine în mare parte locuitorilor şi agenţilor economici care nu au dat zăpada la o parte din faţa caselor sau magazinelor. Soarele din timpul zilei topeşte zăpada, iar gerul de pe timpul nopţii o transformă în gheaţă, iar la primele ore ale dimineţii este o adevărată aventură să circuli pe trotuare.

Şi cum pericolul îi pândeşte pe pietoni la orice pas, aceştia trebuie să se deplaseze cu băgare de seamă, să fie atenţi în special la trepte sau la locurile acoperite cu zăpadă, care pot fi adevărate capcane. Şi chiar dacă în aceste zile vor mai creşte temperaturile, dimineaţa poleiul încă persistă, iar străzile sunt adevărate patinoare. În aceste condiţii este recomandat ca cetăţenii să poarte mănuşile şi căciula pentru a proteja aceste zone în cazul unei eventuale căderi.