27 octombrie 2020

TR News

Stiri din Teleorman

cod-galben-de-polei

Atenție șoferi! După zăpadă și viscol vine poleiul

Atenție șoferi! Drumurile vor fi acoperite cu polei. Meteorologii au emis o avertizare Cod galben de POLEI pentru județul Teleorman. Atenționarea intra în vigoare de mâine dimineață și durează până sâmbătă la prânz.

Nu scoateți mașinile decât în situații extreme

Pericol pentru șoferi. Meteorologii ne sfătuiesc să nu scoatem mașinile decât în caz de urgență majoră.

Potrivit atenționării , în intervalul 13 ianuarie, ora 05 – 14 ianuarie, ora 12 se vor semnala depuneri de polei, precipitaţii mixte moderate cantitativ și intensificări ale vântului.

Circulați cu atenție

Polițiștii teleormăneni recomandă celor care pornesc la drum să conducă prudent, să adapteze permanent viteza de deplasare la condițiile de drum și trafic, iar înaintea efectuării oricărei manevre rutiere să se asigure temeinic.

Pentru o călătorie sigură și pentru prevenirea evenimentelor rutiere produse pe fondul condițiilor meteorologice nefavorabile, recomandăm conducătorilor auto să se intereseze cu privire la condițiile de deplasare existente pe traseul pe care urmează să îl parcurgă.

La pornire, pentru a evita patinarea roților și derapajul, demarați ușor și accelerați progresiv.

Pe porțiunile acoperite cu ninsoare sau polei este indicat să nu virați și să frânați în același timp! Evitați să acționați brusc frâna și mecanismele de direcție, deoarece puteți derapa foarte ușor! Folosiți cu precădere frâna de motor!

Întotdeauna trebuie păstrată în mers o distanță suficientă față de partenerii de trafic, pentru a putea opri autoturismul în condiții de siguranță în caz că acest lucru este necesar.

Pietonilor le recomandăm să evite, pe cât posibil, folosirea părții carosabile, mai ales după lăsarea întunericului și în condiții de vizibilitate redusă.

Asigurați-vă temeinic și traversați drumurile numai după ce sunteți siguri că o puteți face în condiții de siguranță!