23 ianuarie 2021

TR News

Stiri din Teleorman

investiție de sute de mii de euro la zimnicea spital zimnicea

Investiție de sute de mii de euro la Zimnicea. Spitalul va fi dotat cu aparatură medicală.

Investiție de sute de mii de euro la Zimnicea. Spitalul din oraș va fi dotat cu aparatură medicală.

Banii provin, în proporție de 85 la sută, de la Uniunea Europeană și sunt destinați utilării spitalului din Zimnicea cu aparatură medicală absolut necesară.

Investiție de sute de mii de euro la Zimnicea

Proiectul european prin care orașul Zimnicea a primit acești bani se intitulează ”Sănătatea ta contează” și a fost accesat de autoritățile teleormănene în parteneriat cu reprezentanții localității Svishtov din Bulgaria.

Bugetul total al proiectului este de aproape 1,5 milioane de euro, orașului Zimnicea revenindu-i jumătate din această sumă.

În acest fel, peste 30.000 de oameni din zona Zimnicea vor beneficia, în curând, de servicii medicale de mai bună calitate. În plus, municipalitatea speră ca, astfel, să-i convingă și pe medici să vină să lucreze în oraș.

”Dotând spitalul orășenesc îl facem mai atractiv pentru cadrele medicale tinere, care termină Medicina. Vrem, astfel, să atragem medicii la Zimnicea, pentru a nu mai fi obligați să plece în alte țări. În plus, cetățenii din Zimnicea și din comunele învecinate vor veni la spitalul nostru și vor beneficia de servicii medicale de înaltă calitate”, a declarat primarul orașului Zimnicea, Petre Pârvu.

Se vor dota toate secțiile spitalului

Conform proiectului, cu banii obținuți se vor dota cu aparatură și mobilier toate secțiile Spitalului Orășenesc. Se vor achiziționa, printre altele, truse de resuscitare, defibrilatoare, un electrocardiograf, monitoare funcții vitale, truse chirurgicale sau truse oftalmologice.

Mai mult, potrivit primarului din Zimnicea, în acest moment se pun bazele unui proiect cu finanțare externă pentru modernizarea și dezvoltarea spitalului. Se vor schimba ferestrele și ușile, se va anvelopa clădirea, se va monta acoperiș și se vor moderniza saloanele și cabinetele medicale.

Pacienții preferă să meargă la Alexandria

Spitalul din Zimnicea are o capacitate de 124 de paturi și medici pentru toate secțiile. Cu toate acestea, în momentul de față, majoritatea pacienților din zonă preferă să caute ajutor medical la Alexandria.

Prin implementarea acestui proiect, autoritățile locale și cadrele medicale speră să schimbe situația și să îi facă pe oamenii din zona Zimnicea să apeleze la serviciile medicale oferite de Spitalul Orășenesc.