21 ianuarie 2021

TR News

Stiri din Teleorman

Intervenție ambulanta

Intervenție pentru reînnoirea parcului auto al Serviciului Județean de Ambulanță

Intervenție a parlamentarilor teleormăneni pentru reînnoirea parcului auto la Serviciului Județean de Ambulanță. Deputatul Violeta Răduț anunță că aleșii au votat un proiect de lege care desemnează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență ca unitate de achiziții centralizată a autospecialelor/ ambulanțelor.

Intervenție pentru reînnoirea parcului auto

Serviciul Județean de Ambulanță Teleorman deține, în acest, moment, 40 de autosanitare. Dintre acestea, mai mult de jumătate au între 500.000 și un milion de kilometri parcurși.

”La nivelul Județului Teleorman, Serviciul de Ambulanță Județean deservește celor peste 350.000 de locuitori. 26 din cele 40 de autosanitare au între 500.000 și 1.000.000 de km. Întrucât, la nivel național, peste 50% dintre ambulanțe au peste 7 ani vechime, în plenul Camerei Deputaților s-a votat proiectul de lege care desemnează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență ca unitate de achiziții centralizată a autospecialelor/ ambulanțelor. Astfel, prin achiziția centralizată, se vor realiza economii substanțiale, ca urmare a creșterii cantității, dar, cel mai important, se va îmbunătăți calitatea actului medical furnizat cetățenilor”, explică deputatul de Teleorman, Violeta Răduț.

Intervenție în Comisii și pentru medici

Anumite categorii de medici vor putea profesa până la 70 de ani.

„În ședința din 27 februarie a Comisiei de muncă și protecție socială, am avizat pozitiv Proiectul de lege pentru modificarea art. 391, al­in.(3) din Legea nr.­95/2006, care face referire la obligativitatea man­agementului din spit­ale de a aproba cererile și de a menține, la solicitarea acestora, cadrele medicale cu o vastă experiență medicală și acade­mică, dar și șefii de secție de peste 65 de ani. Dorim să respectăm pr­incipiul egalității și evitarea unor situații rezultate din aplicarea diferențiată a legii. Cred că expertiza acestor ca­dre medicale este necesară în sistemul nostru medi­cal și cred în egalita­tea de șanse”, explică parlamentarul teleormănean.