În prezența lui Tăriceanu, deputatul Ică Calotă a fost ales președinte ALDE Teleorman

Deputatul Ică Florică Calotă a fost ales președinte al Alianței Liberalilor și Democraților Teleorman. Alături de el au mai fost votați 5 vicepreședinți și 16 membrii ai Biroul Permanent Teritorial.

Călin Popescu Tăriceanu a supervizat alegerile din Teleorman

Al doilea om al statului a venit în județul Teleorman. Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu s-a aflat în Alexandria pentru a lua partea la Conferința județeană a ALDE Teleorman. Conferință în care s-a ales președintele ALDE Teleorman, dar și Biroului Politic Teritorial.

Liderul ALDE nu a venit singur. Acesta a fost însoțit de secretarul general, Daniel Chițoiu, președintele organizației de tineret a ALDE, Claudiu Catana, președintele ALDE Argeș, Simona Brătulescu, președintele ALDE Dâmbovița, Ionel Petre, președintele ALDE Olt, Mihai Niță, vicepreședintele CJ Olt, Ioan Ciugulea, secretarul de stat în cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale – Claudiu Sorin Roşu-Mareş.

Întâlnire în cabinetul primarului Victor Drăgușin

Conferința Județeană ALDE Teleorman s-a desfășurat în sala de ședințe a Primăriei Alexandria. Așa că prima oprire a președintelui Senatului a fost în biroul primarului Alexandriei, Victor Drăgușin. Discuția a durat mai bine de 20 de minute, dar nici unul dintre oficiali nu a dezvăluit despre ce au vorbit.

Amfitrionul conferinței a fost Samuel Calotă

Amfitrionul ședinței a fost Samuel Calotă. Acesta a încercat să facă invitaților o prezentare cât mai frumoasă, dar și să-i facă pe vorbitori să treacă peste emoții.

Primul care a luat cuvântul a fost președintele PSD Teleorman, Adrian Gâdea. În discursul său, liderul social-democrat le-a mulțumit celor din ALDE pentru sprijinul de la guvernare

”Stimați colegi, împreună formăm o alianță de guvernare, o alianță care funcționează bine la nivel central și din punctul meu de vedere funcționează foarte bine și la nivel județean. Cred că nu greșesc dacă spun că este cea mai bună alianță care a existat de după 1990 încoace.

Împreună implementăm un program de guvernare prin care încercăm să răspundem cât mai bine nevoilor pe care le au cetățenii”, a spus președintele PSD Teleorman, Adrian Gâdea.

A urmat discursul secretarului general, Daniel Chițoiu. Acesta a avut numai cuvinte de laudă la adresa deputatului teleormănean, Ică Calotă. El i-a îndemnat pe colegii de la Teleorman să atragă cât mai mulți oameni noi.

”Vreau să vă spun că deputatul Ică Calotă nu ne-a dezamăgit. Alături de echipa din Teleorman a obținut scoruri foarte bune la alegerile.

Pe noi ne interesează ca acest partid să devină prima formațiune liberală ca număr de voturi. Premisele de a ajunge primul partid liberal din România sunt foarte bune”, a declarat Daniel Chițoiu.

Lecție de liberalism ținută de Călin Popescu Tăriceanu

Călin Popescu Tăriceanu a vorbit despre liberalism. Acesta a încercat să explice membrilor ALDE care este diferența dintre ei și PNL.

”ALDE este în acest moment singurul partid liberal Ca să fi liberal nu este suficient să te numești liberal. Trebuie să și arăți prin ceea ce faci. Liberalismul decurge din ordinea naturală a lucrurilor. Orice ființă pe lumea asta dorește în primul rând să fie liberă. Ăsta este liberalismul.

Luați o ființă din gospodărie, un câine, și puneți-l într-o cușcă. Aspirația lui naturală este să fie liber, ca și omul de fapt. Omul dorește să fie liber, să gândească liber, să vorbească liber, să circule liber. Valorile acestea de libertate fundamentală sunt valorile pe care este construită și Uniunea Europeană de astăzi”, le-a spus Călin Popescu Tăriceanu pe cei din ALDE Teleorman.

Înainte de a lua cuvântul, Tăriceanu l-a văzut în sală și pe vechiul său prieten Vicențiu Găvănescu, având cu acesta un scurt schimb de amabilități.

Un deputat, 3 primari, un vicepreședinte de CJ

În final a urmat raportul de activitate al președintelui interimar Calotă Ică. Acesta a prezentat realizările și nerealizările pe care le-a avut în ultimii 2 ani.

”Vă mai aduceți aminte când am pornit în proiectul nostru cu Partidul Liberal Reformator, iar mai apoi cu ALDE? Atunci, mulți nu ne dădeau nici o șansă. Spuneau că este foarte greu să iei totul de la zero, că nu mai este loc pe scena politică pentru încă un partid și că, probabil, nu vom atinge pragul electoral. Dar determinarea voastră și munca depusă împreună ne-au demonstrat contrariul. Așa că la alegerile locale, ALDE Teleorman a reușit să câștige 3 primării, Frăsinet, Necșești și Sârbeni, 4 posturi de viceprimar și 72 consilieri locali. Am intrat și în Consiliul Județean, prin cei 2 consilieri. Unul dintre ei a devenit chiar vicepreședintele Consiliului Județean.

Dacă ar fi să ne gândim și la neîmpliniri, pentru că așa face orice om cu capul pe umeri, știm că am avut parte și de ele. De exemplu, după cum bine știți, nu am reușit să intrăm nici în Consiliul Local Alexandria și nici în Consiliile Locale Roșiori și Zimnicea”, a fost pe scurt raportul deputatului Calotă.

Noua conducere ALDE Teleorman

La finalul conferinței cei 210 delegați prezenți în sală au trebuit să voteze. Fiind singurul candidat, deputatul Calotă Ică Florică a fost confirmat în funcția de președinte al filialei județene. Acesta va fi ajutat de cei 5 vicepreședinți în persana lui Samuel Calotă, Alina Luminița Cațan, Aurel Cinzacă, Valeriu Purcea și Virgil Cocoșilă.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *