1 decembrie 2022

TR News

Stiri din Teleorman

În timp ce prețurile au crescut alarmant, salariile teleormănenilor au rămas la valoarea de acum un an

Salariile teleormănenilor sunt printre cele mai mici din țară. Mai mult decât atât, potrivit ultimului bulletin statistic, salariile locuitorilor din Teleorman au rămas la valoarea din luna iulie a anului 2020. În tot acest timp prețurile au tot crescut, în multe cazuri chiar s-au dublat.

Avem puține locuri de muncă, iar ele sunt și prost plătite. Aceasta este concluzia care se poate trage din ultimul buletin informativ al Statisticii Teleorman. Potrivit datelor, teleormănenii sunt printre cei mai prost plătiți români. ”În luna iulie 2021, câştigul salarial mediu nominal net la nivelul judeţului Teleorman a fost de 2632 lei, la fel ca cel din luna iulie 2020”, spun reprezentanții Direcției Județene de Statistică Teleorman.

Teleormanul, județul ai cărui politicieni conduc, de atâta amar de vreme, destinele României, se situează la “loc de cinste” în ceea ce privește starea de sărăcie a populației, rata extrem de ridicată a șomajului, industria, turismul, dar și rezultatele obținute de către educatori și elevi în procesul de pregătire școlară. Un județ parcă predestinat a se afla mereu în coada tuturor clasamentelor întocmite la nivel național.

Datele Direcției Județene de Statistică arată că în Teleorman, cel mai mare câștig salarial mediu net a fost în domeniul serviciilor, urmat de industrie și construcții.