7 decembrie 2022

TR News

Stiri din Teleorman

bursa locurilor de muncă

Paradox: Județul Teleorman duce lipsă de forță de muncă

Județul Teleorman se confruntă cu un deficit major de forță de muncă, de mai mulți ani încoace. Există domenii de activitate care duc mare lipsă de specialiști, iar mulți antreprenori se plâng că este destul de greu să găsească angajați buni. Pe de cealaltă parte, cei mai mulți angajați teleormăneni sunt nemulțumiți de condițiile de muncă și de salariile oferite de angajatorii din județ. Mai rău este faptul că nici marii investitori nu par să fie atrași de Teleorman, evident, în defavoarea celor aflați în căutarea unui loc de muncă sigur și bine plătit.

Marii investitori se lasă așteptați de teleormăneni de mai bine de 30 de ani. Aproierea județului de București i-a făcut pe reprezentanții marilor firme să nu considere Teleormanul atractiv din pentru investiții în zonă, fiindu-le mai ușor să înființeze afaceri în capitală și, eventual, să le asigure angajaților teleormăneni transport sau cazare. Cel puțin, așa explică autoritățile din județ deficitul de forță de muncă. Iar primarul Alexandriei, Victor Drăgușin, recunoaște că lipsa forței de muncă este o problemă pentru județ.

În lipsa marilor investitori și a forței de muncă bine pregătite, firmele locale nu se întrec în a le oferi angajaților salarii motivante. De aceea, mulți teleormăneni aleg calea străinătății.

Sunt și oameni care se mulțumesc, totuși, doar cu ce le oferă angajatorii teleormăneni.

Pentru a atrage mai mulți investitori și pentru a-i face pe teleormăneni să se întoarcă să muncească acasă, autoritățile din Alexandria pun la dispoziție spații în cel mai mare parc industrial din județ, care va fi inaugurat în curând.